Cunoaste lumea

Noutăți

Omul este energie, energie pură ! 99,9 % din corpul nostru este spațiu gol

 •  
 •  
 •  

Deși ar părea greu de crezut, dacă ne uităm în oglindă mai ales, omul este în întregime energie, energie pură! Cei de la buisness insider notează faptul că 99,9 % din corpul nostru este spațiu gol. Ideea că atomii goi puși împreună compun corpurile, dar și tot ceea ce ne înconjoară, ar putea părea puțin confuză. În cazul în care atomii care ne compun sunt în mare parte goi, de ce nu putem trece prin lucruri? De ce nu cad mașinile noastre prin asfalt. De ce mâinile noastre nu alunecă prin alte mâini, atunci când ne-am ține de mână?

Răspunsul ar fi pe cât de simplu, pe atât de complicat. Pentru că spațiul gol nu este niciodată de fapt gol. Acesta este plin de energie, de câmpuri cuantice invizibile care ne fac pe noi și tot ceea ce este în jurul nostru să interacționeze, să stea împreună, să devină solide.

electroni

Astfel spus, practic nu atingem nimic niciodată. Atunci când atingem ceva sau pe cineva, nu simțim atingerea atomilor ci forța electromagnetică a electronilor care interacționează. La un nivel foarte, foarte tehnic, putem spune că în momentul de față nu stăm pe scaunul biroului sau în pat și citim aceste rânduri, ci ne aflăm la o foarte, foarte mică distanță deasupra lor.

Concluzia articolului celor de la Buisness Insider preluată din revista de specialitate Symmetry Magazine, este următoarea: omul este un corp gol, aflat într-o lume plină de spații goale, într-un univers la fel de gol… Dar măcar conducem o mașină mare!

sursa: sciencealert.com

sursa: businessinsider.com.au

traducere și adaptare: Radu Ungureanu


Cunoaşte Lumea --> Prima pagină


 •  
 •  
 •  

7 Comments on Omul este energie, energie pură ! 99,9 % din corpul nostru este spațiu gol

 1. carevasazica si cutiile sunt tot goale: cutia craniana, cutia toracica, cutia neagra, cutia Pandorei, cutia cu bomboane, toate-s goale si pline-s toate…super tare, 99,9%-gol/goala. Magic!

  • Da. Lumea „reala”este intradevar o iluzie si toate lucrulile sunt 99.99% goale.
   Dar nu sunt neaparat goale de materie. Si interactiunile sunt provocate de diverse tipuri de energii. Daca erai atent la scoala gimnaziala stiai ca un atom are un nucleu cu volum relativ 0 si un strat electronic cu restul volumului, din care electronii nu ocupa tot acest spatiu, dar, miscandu-se raman in el. Deci electronii se misca intr-un spatiu gol, si ei au tot un volum neglijabil => totul este 99,99% gol.

   Magic Indeed my friend!

 2. Nimic nu este gol!Daca stai sa-l asculti pe Tesla,totul este umplut cu iluzie.Daca stai sa-l asculti pe Einstein,totul este umplut cu imaginatie.Daca ai asculti pe amindoi,spui si tu:,,Nu soarele este centrul Universului ci croitorul la moda.Iar omul nu este un microcosm,ci un microcostum, care se schimba dupa cum bate vintul modei:))!”.

 3. Apropo de asta ,citeam ca intr-o parte a universului,materia este atat de concentrata incat o lingura de materie cantareste cat planeta Terra.Probabil atomii sunt atat de mult comprimati.Un metru cub de gaz oarecare ,oxigen de ex. are in stare libera un volum foarte mare.Cand este imbuteliat spatiul dintre molecule se micsoreaza prin comprimare.Gazul dintr-o butelie de aragaz devine lichid datorita comprimarii,eliberat in atmosfera redevine gaz.

 4. Intradevar am trait in marea iluzie a lumii materiale.. bine ca incepem sa ne trezim! Oare ce se va intampla atunci cand ne vom trezi cu totii?

 5. Pai, Adam si Eva umblau goi, adica imbracati in atomi, ENERGIE PURA, materialul de constructie divin din care si noi suntem creati „dupa chip si asemanare”-energie pura. Cum ne-am lasat invadati de „impuritati” si mai ales cum s-a strapuns bariera?! S-au infiltrat alte entitati sau am incurcat noi, „minunile” Universului, banda cu fotoni?! De incalcat regulile circulatiei prin Univers, s-au incalcat in mod cert, intocmai ca pe Pamant, cu consecinta aplicarii sanctiunilor corelative: avertisment, amenda, inchisoare (captivitatea sufletului, a unui neam, a unei civilizatii, in bucla temporo-spatiala)

 6. Sunt un munte de necunoastere, si in cautarea de informatii noi,mie mi se pare ca e total aberant la momentul actual de cunostinte, ca noi sa fim niste corpuri goale, de ce de exemplu pe mine ma doare posteriorul, sa ma exprim mai elevat, de ce pe mine ma doare posteriorul atunci cand stau pe un scaun tare, am ajuns la concluzia ca eu fiind un gol ma doare ce?? ma doare golu din posteriorul meu?? sau cum vine treaba asta, cineva sa imi explice, nu vreau sa fac misto sau ceva dar nu am aprofundat niciodata partea asta cu energii si alte lucruri si mi se par dubioase.Cineva sa imi explice daca e cineva in stare

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii