Noutăți

„Omul din Petralona” – craniul vechi de 700.000 de ani care contrazice teoria evoluţionistă a „originii africane” a omului modern

 •  
 •  
 •  

În 1959, într-o zonă numită Halkidiki, din Petralona – nordul Greciei, un cioban a găsit într-o peșteră ceva extrem de surprinzător. Într-unul dintre pereții peșterii era „încorporat” un craniu uman, alături de mai multe unelte din os și fire de păr de animal. Autoritățile din Petralona au trimis craniul spre examinare către experții Universitătii Salonic din Grecia, cu acordul de a înapoi neobișnuita descoperire pentru a fi expusă într-un muzeu din zonă, însă lucrul acesta nu s-a întâmplat nici până astăzi, craniul fiind investigat și văzut de foarte puțini oameni. Unul dintre cei care au avut prilejul de a studia craniul este și Dr. Aris Poulianos, membru al Uniunii Internaţionale pentru Ştiinţe Antropologice şi Etnologice (UISAE) din cadrul UNESCO.

În urma datării vechimii, s-a stabilit faptul că „Omul din Petralona”, Archanthropus Petralona, ar avea o vârstă de cel puțin 700.000 de ani, ceea ce îl face cel mai vechi europeoid uman (care prezintă trăsături europene). Cercetarea doctorului Poulianos a arătat că „Omul Petralona” a evoluat separat în Europa și nu a avut un strămoș venit de pe continentul african. Cercetarea grecilor este confirmată și de studiile efectuate peste ocean de experți din SUA. Aceștia au examinat craniul în anul 1971 bazându-se pe o analiză a stratigrafiei peșterii și sedimentul în care a fost încorporat craniul.

petronava

fotografie sugestivă preluată de contul de wikipedia. https://en.wikipedia.org/wiki/Petralona_cave

Săpăturile au continuat în peştera Petralona cu participarea cercetătorilor internaţionali (46 de specialişti din 12 ţări), ceea ce a oferit dovezi suplimentare care au susținut afirmaţiile doctorului Poulianos. Printre aceste descoperiri ulterioare se numără mai multe bucăţi de lemn, o frunză de stejar, păr de animal şi coprolite – toate fosilizate – ceea ce a permis o datare corectă. Extrem de interesantă a fost și descoperirea unor unelte din piatră şi oase specifice etapei evoluţioniste Archanthropus, începând cu straturile inferioare de sedimente ale peşterii (750.000 de ani) şi mergând către cele superioare (550.000 de ani).

Un craniu care datează de 700.000 de ani, care este Homo Sapiens sau parțial Homo Sapiens, contrazice teoria evoluţionistă a „originii africane” a omului modern. Să fie acesta motivul pentru care autoritățile elene au decis în 1983 să interzică accesul și efectuarea de orice fel de teste în peșteră? Nu știm sigur, însă cercetatorul nu s-a lăsat învins de sistem. A dat în judecată statul grec, iar după 15 ani de procese a reușit să obțină câștig de cauză și să redeschidă peștera. Însă autoritățile nu s-au lăsat și, de atunci, folosindu-se de tot felul de tertipuri au încercat să diminueze importanța peșterii și a craniului descoperit aici. La intrarea în aceasta stă scris pe o pancardă faptul că rămășițele de aici sunt de 300.000 de mii de ani.

petronava2

Vizibil iritat de acest lucru, profesorul CG Nicholas Mascie-Taylor de la Universitatea din Cambridge, a trimis în 2012 o scrisoare către Ministerul Culturii din Grecia, spunând că data corectă a craniului este de 700.000 de ani, și nu 300.000. Însă demersul său, deși unul oficial, scrisoarea fiind publică, nu a avut niciun efect sau răspuns.

profesor

Tot în 2012, Dr. Poulianos şi soţia sa au trecut printr-o experiență neplăcută. Aceștia au fost atacaţi în propria locuință, fără ca vinovaţii să fie identificați nici până astăzi. Doctorului şi echipei sale li s-a suspendat accesul în peşteră, pentru a-şi finaliza cercetarea. Cât despre craniu, locația exactă în care se află acesta este necunoscută.

sursa: ancient-origins.net

traducere și adaptare: Radu Ungureanu

 


Cunoaşte Lumea --> Prima pagină


 •  
 •  
 •  

3 Comments on „Omul din Petralona” – craniul vechi de 700.000 de ani care contrazice teoria evoluţionistă a „originii africane” a omului modern

 1. se pare că nu doar în România se ascunde adevărul istoric… ci este un fenomen general. De fapt așa și trebuie :)))
  Nu poți manipula masele decât ascunzând adevărul…

 2. maimuta albastra // 14 aprilie 2016 at 11:21 // Răspunde

  Toate sunt un sir lung de imbecilitati care se contrazic una pe cealalta din descoperire in descoperire.
  E la mintea cocosului ca europenii nu se trag din africani la fel cum nici asiaticii , aztecii sau indienii nord americani (america a fost descoperita abia acum cateca sutede ani)
  Singura asemanare intre africani si europeni vine odata cu imperiul roman care controla tot bazinul european si asa s-au imbarligat rasele ca toti sunt asemanatori :spanioli,, francezi, greci, italieni, turci, sirieni, israelieni, palestinieni, egipteni,maarocani, tunisieni si algerieni.
  Desi au mici particularitati, tot bazinul mediteranian au multe in comun datorita imperiului roman care controla aceste teritorii.
  E foarte greu de crezut ca un rus ,japonez, chinez, aztec sau eschimos au stramosii in africa.
  Singurii care sustin asa ceva sunt aceia care vor neaparat ca lumea sa creada ca omul se trage din maimuta si pentru a sustine aceasta teorie spun ca europenii se trag din africani doar pentru ca DOAR in africa sunt maimute.

 3. Sebastian Sana // 15 aprilie 2016 at 9:18 // Răspunde

  Craniul din Petralona contrazice şi mitul biblic al Facerii Lumii. Asta nu se spune în articol.

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii