Noutăți

Omul care vrea să ajungă la capătul lumii. Va pleca într-o călătorie de peste 1000 de km prin Antarctica. Toți ceilalți exploratori care au încercat acest lucru nu s-au mai întors

  •  
  •  
  •  

Colin O’Brady, în vârstă de 33 de ani, se pregătește pentru aventura vieții sale, dorind să parcurgă 1000 de kilometri prin Antarctica, de unul singur și fără ajutorul unor echipamente speciale. Dacă va reuși, va fi primul om care a realizat o asemenea călătorie.

“Acesta este un lucru pe care nimeni în istorie nu l-a realizat vreodată, iar oamenii au încearcă de mai bine de 100 de ani să străbată Antarctica.  Am alimente pentru a supraviețui în următoarele 70 de zile. Fiecare gram și uncie pe care le-am pus în sania mea mă vor ajuta să ajung cu bine înapoi. Sunt încrezător în forțele proprii. Iar gândul de a mă reîntoarce la soția mea îmi va da putere”, a declarat exploratorul american pentru Business Insider.

O’Brady își va începe expediția de la banchiza Ross, după ce un avion mic îl va lăsa acolo. Din acel punct, urmează să meargă pe schiuri, în speranța că într-un final va ajunge la banchiza Ronne, de lângă Marea Weddell. Într-o zi, O’Brady va trebui să meargă cam 22,5 kilometri – lucru deloc ușor când te gândești la temperaturile de -22,8 grade Celsius care sunt acum în Antarctica. În fiecare noapte, el va dormi într-un sac de dormit într-un cort, pentru a se proteja de frigul pătrunzător. Ținând cont că Soarele nu apune în timpul verii solare care începe pe 22 decembrie, el va folosi și o mască de dormit pentru a se feri de lumină.

Pe lângă mâncare și echipamente de dormit, bărbatul mai ia cu el un tracker GPS, mai multe camere, un telefon prin satelit și alte câteva de rezervă și un încărcător solar pentru toate dispozitivele electronice.

E greu de spus dacă O’Brady va reuși, deși acesta este învățat cu frigul și mediile dure. În 2016, a urcat pe cele mai înalte vârfuri din lume, inclusiv pe Everest, în doar 132 de zile. Datorită acestei ascensiuni, a primit un premiu pentru cele mai rapide urcări ale celor șapte vârfuri. Pe lângă aceasta, a participat la triatloane, a făcut excursii la Polul Nord și la Polul Sud și, cel mai recent, a parcurs 644 de kilometri cu sania după el în Groenlanda, ca antrenament pentru călătoria prin Antarctica.

sursa: https://www.businessinsider.com/solo-trek-across-antarctica-colin-obrady-2018-11
traducere și adaptare: Radu Ungureanu


Cunoaşte Lumea --> Prima pagină


  •  
  •  
  •  

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii