Noutăți

Omul care trăiește de 40 de ani alături de o haită de lupi. VIDEO

Werner Freund, un fost parașutist al armatei germane, trăiește de mai bine de 40 de ani printre lupii din rezervația naturală Wolfspark, situată în provincia germană Saarland. Relația dintre Werner și lupi este extrem de strânsă, acesta fiind considerat de animale un membru al haitei lor.

Din 1972 şi până acum, Werner a crescut și a antrenat mai mult de 70 de animale. Numeroase înregistrări incredibile prezintă modul în care germanul a reușit să se impună în fața animalelor sălbatice înțelegându-le perfect comportamentul. Vorbește senin despre faptul că oamenii visează a deveni lupi, vârcolaci, iubind filmele care au în prim plan acest subiect, însă se uită ciudat la el când le povestește despre modul în care a ales să trăiască: „Da, sunt un animal. Când nu sunt cu lupii, sunt om, dar printre lupi, sunt lup.”

lupi3

lupi2 lupi1

În Wolfspark trăiesc şase specii diferite lupi, de la exemplare de lupi Siberieni, Arctici, Canadieni și până la cei Europeni sau Mongoli. Toți au fost aduși aici de mici de Werner și crescuți de acesta. Hrănindu-se împreună cu aceștia este singurul mod în care bărbatul îşi poate arăta atașamentul și respectul pentru haita din care face parte. NU de puține ori din micile încăierări izbucnite pentru dominația în haită, Werner se alege cu cicatrici sau vânătăi, dar spune că este nevoie de participa la astfel de confruntări pentru a nu-și pierde credibilitatea și respectul lupilor:

Dacă nu aş avea o viaţă de lup, nu aş fi putut crea niciodată o astfel de legătură cu ei. Am observat că masculul dominant este arogant cu restul haitei. Ca om nu sunt arogant, dar ca lup sunt. Este singurul mod în care îmi pot menţine poziţia de mascul alfa”.

sursa: odditycentral.com


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

2 Comments on Omul care trăiește de 40 de ani alături de o haită de lupi. VIDEO

  1. cristian c. n. // 24 aprilie 2016 at 17:15 // Răspunde

    Admirabil ce face omu’. O mare parte din omenire traieste sau se comporta precum porcii,magarii sau hienele.si nici nu face vreun efort pentru asta.

  2. Weerner Freund a murit, ar trebui sa precizati asta, nu va suparati. A fost un om deosebit, multi demonizeaza si arunca asupra lupului propriile frustrari umane. Lupul e un animal complex si inteligent exact ca omul… cu o ierarhie si o structura de familie, cu manifestari deosebite de afectiune. Omul l-a folosit sa creeze toate rasele de caini, codul genetic e aproape identic, datorita lui omul a invatat sa vaneze si sa isi organizeze propria societate. Nu degeaba lupul era odata pe steagul unui neam mandru si demn, adica poporul dac. Epigonii nedemni de azi doar il batjocoresc si il extermina. Pe un pumn de euro in Romania poti sa vanezi un lup iar in multe parti din Europa e deja un animal disparut.

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii