Noutăți

Omul care a plantat câte un copac în fiecare zi, în ultimii 48 de ani. O poveste adevărată despre simplitate și recunoștința față de natură

  •  
  •  
  •  

Abdul Samad Sheikh din Bangladesh, în vârstă de 60 de ani, a plantat cel puțin un copac în fiecare zi de când avea 12 ani, ceea ce înseamnă că omul nostru a sădit până acum o „mică” pădure cu peste 17.500 de arbori. Abdu, cunoscut sub numele de “Copacul Samad”, în orașul său natal Faridpur, a lucrat în cea mai mare parte a vieții sale ca simplu șofer de ricșa. Munca modestă îi aduce un câștigă de aproximativ 100 de dolari pe lună, bani din care reușea cumva să asigure atât traiul familiei sale cât și să poată cumpăra cel puțin 30 de arbori de la Centrul de Horticultură Faridpur.

“Nu pot dormi noaptea dacă nu am plantat în ziua precedentă măcar un copac. Am făcut asta de când aveam doisprezece ani. De cele mai multe ori îi plantez pe terenurile guvernamentale. În aceste locuri nimeni nu îi poate tăia mai târziu. Iubesc toate viețuitoarele de pe Pământ, iar copacii sunt principala sursă de Oxigen pentru toate acestea”, a declarat Abdul pentru cotidianul The Daily Star.

Abdul-Samad-Sheikh-trees2-750x487 Abdul-Samad-Sheikh-trees4-750x479

Samad, soția lui Jorna, și patru dintre copiii lor trăiesc în două colibe modeste, pe o bucată de teren care aparține statului. Aceștia nu au nici măcar o bucată de pământ proprietate personală.

“Venitul său nu este mare și trebuie să acopere nevoile de zi cu zi ale familiei noastre. Uneori îi interzic să planteze copaci, dar nu ascultă. Iubirea lui Samad pentru copaci este de neoprit”, spune soția lui Abdul.

Pentru eforturile sale, Abdul Samad Sheikh a fost recent recompensat de cei de la The Daily Star cu un cec în valoare de 100.000 de rupii (1.253 dolari). Banii vor fi folosiți pentru ca familia să-și poată construi o locuință mai trainică și încăpătoare.

Abdul-Samad-Sheikh-trees6-750x420 Abdul-Samad-Sheikh-trees-750x470

sursa: http://www.thedailystar.net/frontpage/guardian-nature-rewarded-1365658

sursa: http://www.odditycentral.com/news/the-forest-man-of-bangladesh-has-been-planting-a-tree-every-day-for-the-past-48-years.html

traducere și adaptare: Radu Ungureanu


Cunoaşte Lumea --> Prima pagină


  •  
  •  
  •  

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii