Noutăți

Omenirea va dispărea dacă vom exagera cu tehnologia, avertizează Stephen Hawking

Potrivit celebrului astrofizician, războiul nuclear, încălzirea globală și virușii modificați genetic reprezintă o amenințare reală pentru omenire iar singura noastră șansă de a salva civilizația umană este să colonizăm în viitor alte planete.

Din păcate, tot potrivit acestuia, nu suntem pregătiți de a face acest pas uriaș în Univers: “Nu vom putea stabili colonii autonome în spațiu decât peste cel puțin o sută de ani; de aceea trebuie să fim foarte atenți în această perioadă la ce facem”, a declarat profesorul de la Cambridge pentru BBC.

În ciuda faptului că profesorul Hawking este unul dintre cei mai importanți cercetători din lume în domeniul științei și al tehnologiei, acesta a avertizat în nenumărate rânduri că tocmai evoluția tehnologică este cel mai mare dușman al rasei umane. Totuși se declară optimist și speră că omul va putea controla pericolele pe care singur le creează.

Stephen Hawking s-a născut în data de 8 ianuarie 1942. La numai 20 de ani obține un titlu de doctor în fizică la Trinity Hall din Cambridge, unde își începea și activitatea didactică și științifică.

După numai un an Hawking observă pentru prima dată o slăbiciune a mușchilor, iar în urma investigațiilor medicale se constată că suferă de o afecțiune cunoscută sub numele de Scleroză laterală amiotrofică cea care l-a și adus în scaunul cu rotile.

sursa: independent.co.uk

Traducerea și adaptarea: Radu Ungureanu


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii