Noutăți

Omenirea, în prag de dispariție. Natura nu ne mai poate salva! Ne îndreptăm către dezastru

  •  
  •  
  •  

Cele mai recente studii demonstrează faptul că oamenii emit circa 30-40 de miliarde de tone de gaze cu efect de seră, iar specialiștii caută soluții pentru a rezolva această problemă

Potrivit celor mai recente studii, oamenii emit anual între 30 și 40 de miliarde de tone de gaze cu efect de seră în atmosferă. Dacă vom continua în același ritm, Pământul va continua să se încălzească și, în cele din urmă, ne va crea mari probleme, scrie Businessinsider.com.

Așadar, ce se poate face pentru a fi îndreptată această situație? O bună parte a oamenilor de știință este de acord cu faptul că avem nevoie de o modalitate de absorbire a dioxidului de carbon din atmosferă.

Una dintre ideile cel mai des vehiculate ar fi aceea de a planta cât mai mulți copaci. Copacii utilizează dioxidul de carbon pentru a crește. De asemenea, eliberează oxigenul, așadar este un câștig pentru oameni și pentru planetă.

Totuși, cele mai multe studii indică faptul că pur și simplu nu putem crește suficient copaci pentru a absorbi cantitatea necesară de dioxid de carbon care să ne ajute să atingem obiectivele stabilite prin Acordul de la Paris.

Citește mai mult: Evenimentul Zilei


Cunoaşte Lumea --> Prima pagină


  •  
  •  
  •  

2 Comments on Omenirea, în prag de dispariție. Natura nu ne mai poate salva! Ne îndreptăm către dezastru

  1. Pascal Iustinian // 8 iunie 2019 at 20:55 // Răspunde

    Cine afirma lucrul asta este in cel mai fericit caz ignorant desi eu il consider imbecil.Oceanele lumii emit cele mai mari cantitati de CO2 cu efect de sera.Toata omenirea nu reprezinta mai mult de 1% din totalul gazelor emise cu efect de sera.

  2. Fitoplanctonul, adica planctonul vegetal, din oceane regleaza nivelul de co2 din atmosfera, asta inseamna ca daca nivelul de co2 creste si populatia de fitoplancton creste, pentru ca are ce sa manance. Fitoplanctonul, fiind o planta, consuma co2 si elibereaza o2. Cand se reduce cantitatea de hrana (co2) se reduce si populatia de fitoplancton. E atat de simplu! Dar “baietii destepti” care sunt in primul rand maestri ai “comunicarii” ne spun ca-i foarte nasol ca existam si ca respiram si, cu alte cuvinte, ne recomanda un stop respirator, sau macar o taxa pe respiratie.

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii