Noutăți

Cum se poate opri dezvoltarea celulelor canceroase din organism? O nouă descoperire a oamenilor de ştiinţă.

Oamenii de știință au descoperit un cod biologic ce permite oprirea transformării celulelor canceroase. Experimentele s-au desfășurat la clinica de cercetare din Florida, Statele Unite, iar dezvoltatorii ei susțin că metoda este eficientă pentru inversarea procesului de formare a celulelor maligne asociate cancerului mamar şi celui al vezicii urinare.

Din păcate, în ciuda progreselor medicale, în prezent cancerul ucide anual sute de mii de oameni și distruge viețile multor altor persoane.

_85171822_c0231795-ovarian_cancer_cells,_sem-splNoile descoperiri aduc cu sine speranța că se va reuși în cele din urmă să se găsească o soluție viabilă la această boală. Spre deosebire de medicamentele convenționale, care lucrează pentru uciderea celulelor canceroase, noile descoperiri vorbesc despre o metodă de a face aceste celule inofensive.

Cercetarea se concentrează pe o proteină numită Plekha 7 care ajută celulele sănătoase să se străngă în grupuri. Când aceasta lipsește, o serie de factori genetici joacă un rol esențial în interiorul celulelor care se amestecă între ele, celulele respective devenind canceroase.

Experimentele realizate pe mai multe celule umane ce erau cancerigene, au arătat că procesul poate fi inversat, acestea putând fi din nou sănătoase prin reintroducerea proteinei Plekha 7.

Experimentele inițiale pe unele tipuri agresive de cancer sunt într-adevăr foarte promițătoare.” a declarat Dr. Anastasiadis într-un studiu apărut în revista Nature Cell Biology, din această lună.

sursa: dailymail.co.uk

 


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii