Noutăți

Olimpicii fizicieni români, locul 1 în Europa!

Lotul olimpic de Fizică al României a câștigat cinci medalii: două de aur, două de argint și o medalie de bronz  la Olimpiada Internațională de Fizică 2015, aflată la a 46-a ediție. Cu acest rezultat, România a ocupat primul loc în Europa și locul 10 în lume, anunță Ministerul Educației. La competiție au participat peste 190 de elevi de liceu din 48 de țări, iar clasamentul a fost condus de de Coreea de Sud și China.

ipho-logo1Olimpiada Internațională de Fizică 2015, s-a desfășurat în Mumbai (India). Delegația României a fost condusă de Adrian Dafinei, conferențiar universitar doctor la Facultatea de Fizică a Universității București, însoțit de Delia Davidescu, profesor la Liceul Internațional de Informatică, și de Sebastian Popescu, conferențiar universitar doctor la Facultatea de Fizică a Universității “A.I. Cuza” din Iași.

olimpici-fizica-700x394Echipa României. Foto: edu.ro

Tinerii români care merită toată admirația sunt:

Medaliile de aur:

 • Ștefan Eniceicu – elev în clasa a XI-a la Liceul Internațional de Informatică din București și a obținut medalie de aur și în 2014 la aceasta olimpiadă. Ștefan Eniceicu a primit anul acesta si un premiu din partea Societății Europene de Fizică, pentru cel mai mare punctaj obținut de un elev din Europa la proba teoretică (29,8 puncte din maximum de 30).
 • Tudor Crețu – elev în clasa a XII-a la Liceul Internațional de Informatică din București și a obținut medalie de argint și în 2014.

Medaliile de argint:

 • Cristian Alexandru Frunză – elev în clasa a XII-a la Liceul Internațional de Informatică din București. La ediția precedentă a competiției, a obținut medalie de aur.
 • Răzvan Radu – elev în clasa a X-a la Liceul Internațional de Informatică din București

Medalia de bronz:

 • Ileana Rugină – eleva în clasa a XII-a la Liceul Internațional de Informatică

surse: ipho2015.in, hotnews, edu.ro


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

7 Comments on Olimpicii fizicieni români, locul 1 în Europa!

 1. Felicitari, dragilor! Cat mai multe succese sa aveti, si daca se poate, ramaneti in tara si faceti ceva pentru un viitor mai bun in Romania!

 2. Bravo elevilor si profesorilor care le-au insamintat dragostea de cunoastere!

 3. Bravo lor! Foarte frumos! Dar multi dintre profesorii valorosi, care lucreaza cu acesti copii, neglijeaza 30 de copii pentru 1 sau 2, iar acei 30 de copii sunt si ei copii buni care merg la scoala pentru a li se acorda si lor atentie. Pentru aceste premii la olimpiade care oricum peste 2 ani vor fi date uitarii sacrificam sute sau mii de copii buni din tara asta care ar putea fi si mai buni. Auziti de tari precum SUA, Germania si Japonia la astfel de olimpiade? Si totusi ele sunt primele in lume. Oare de ce cheltuim noi bani pe educatia acestor copii? Bineinteles ca sa prospere aceste tari. Tara noastra se goleste de oameni valorosi. Dupa ce ii invata, nu mai are ce sa le ofere acestora. Clase intregi cu elitele fiecarei generatii de absolventi de liceu iau calea vestului pentru a studia si a-si fauri o viata acolo. Bravo lor!

 4. Felicitari tinerilor romani, profesorilor si parintilor! Este o munca sustinuta din partea lor si trebuie recunoscuta. Trist comentariul anterior, Cristi. Ce vedere diferita a realitatii poti prezenta. Profesorii nu-i neglijeaza pe cei 30 din clasa, nu ii opresc sa performeze. Selectia se face de la sine cand unii invata doar sa isi faca lectiile si altii sunt pasionati de subiect si merg mai in detaliu. Sigur ca profesorilor le face placere sa lucreze cu acestia din urma, dar nu ii dau la o parte din fata lor pe ceilalti. Daca ai trai in SUA, Germania sau Japonia ai stii cum de sunt aceste tari primele in lume: sunt foarte competitive, exigenti, perfectionisti si ii aleg pe tinerii romani olimpici sa lucreze pentru ei!

 5. Nu se intreaba nimeni cum oare doar copiii Liceului International de Informatica ajung sa castige “Olimpiadele Internationale” ? Oare in tara asta minunata, cu atatia copii talentati asistati de tot atat de talentatii lor profesori doar ei exista? Intotdeauna am privit cu suspiciune aceste rezultate datorita acestei absente a elevilor pregatiti de alti profesori din alte licee.O tara care l-a dat pe Spiru Haret invata acum sa educe dupa un model turcesc…Oare nu turcii ne-au invatat cuvintele “bagsis”,”pesches”?

 6. Incredibil! Astia ne fac de rusine! Cu profesori prost platiti si cu un invatamant de care multi zic ca e slab, sa obtii asa rezultate … sa nu se mai repete! 🙂 Felicitari pentru reusita si voua si cadtelor didactice si mult succes in continuare!

 7. Draga Mădălina Diaconu, corect ar fi fost sa intitulezi acest articol ” olimpicii romani la fizica, locul 1 in Europa”. Elevii de liceu nu pot fi fizicieni. Ar fi trebuit sa știi asta, dar…
  Felicitări câștigătorilor!

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii