Noutăți

Olimpiada de la Rio în pericol? Brazilia scoate armata în stradă pentru a lupta împotriva virusului Zika

  •  
  •  
  •  

Guvernul Braziliei a dat ordin ca de luna viitoare 220.000 de soldați să fie trimiși în țară pentru a lupta împotriva răspândirii virusului Zika, transmis de mușcătura țânțarilor Aedes aegypti.

Soldații vor merge din casă în casă pentru a le înmâna oamenilor materiale informative cu riscurile la care se expun precum și pentru a împrăștia în zonele greu accesibile soluții care să ucidă insectele purtătoare. Anunțul a fost făcut după ce ministrul Sănătății Marcelo Castro a declarat că Brazilia a pierdut lupta împotriva virusului. Trupele vor împânzi orașele din 13 februarie într-o ultimă încercare de a stopa răspândirea virusului care în prezent este vinovat de nașterea a câtorva mii de copii cu malformații congenitale.

virus

Tot în aceste zile autoritățile braziliene au emis un avertisment tuturor femeilor însărcinate care ar dori să vină și să asiste la Jocurile Olimpice de la Rio că se expun unui risc destul de mare, atât ele cât și fătul pe care-l poartă în pântece. Pentru virusul Zika nu există vaccin sau tratament !

Organizația Mondiala a Sănătății e de părere că virusul Zika se va extinde pe întreg continentul american, inclusiv în Statele Unite.

sursa: bbc.com

traducere și adaptare: Radu Ungureanu


Cunoaşte Lumea --> Prima pagină


  •  
  •  
  •  

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii