Noutăți

Okinoshima, tărâmul bărbaților. Insula unde accesul femeilor este strict interzis

Okinoshima este o mică insulă, parte a orașului Munakata, districtul Fukuoka, Japonia. Locul este considerat pământ sacru de locuitorii din Munakata. Aici este locul unde doar bărbații au voie să calce și să aibă grijă de altarul sacru dedicat zeilor de pe Okinoshima. Insula găzduiește aproximativ 80.000 de artefacte oferite de miile de marinarii care au navigat de-a lungul timpului în aceste ape, motiv pentru care, din 2017 situl a fost inclus în Patrimoniul Mondial UNESCO. Aceste artefacte includ obiecte decorative din timpul dinastiei Wei din China, inele de aur din peninsula coreeană și chiar fragmentele unui castron de sticlă din Persia.

Doar câțiva bărbați sunt permiși pe insulă în timpul ceremonialelor anuale care durează doar două ore. Chiar și atunci există un set riguros de reguli pentru cei care calcă în acest loc considerat sacru. Înainte de a ajunge la altarul de pe insulă, bărbaţii trebuie să se dezbrace complet şi să se supună unui ritual de purificare. În plus, vizitatorilor le este interzis să vorbească despre ceea ce văd pe insulă și nici să ducă acasă vreun suvenir, fie acesta și o simplă piatră.

okinoshima 1

okinoshima-japanese-island

afp1_1499691237 afp2_1499691237

Șintoismul este religia tradițională a Japoniei. Fiind o religie politeistă, implică venerarea unor zei numiți kami. Mulți kami sunt divinități locale și pot reprezenta spirite sau genii ale unor anumite zone geografice, însă există și unii zei care personifică monumente sau procese naturale majore: de exemplu, Amaterasu, zeița soarelui, sau Muntele Fuji.

sursa: http://www.indiatimes.com/news/world/a-japanese-island-where-no-women-are-allowed-has-been-declared-a-world-heritage-site-by-unesco-325574.html

sursa: http://www.dailyo.in/variety/japan-island-only-for-men-menstrual-blood-unesco-world-heritage-site/story/1/18311.html

traducere și adaptare: Radu Ungureanu


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii