Noutăți

Oficial: Marea Moschee din București nu se mai face

ActiveNews.ro: Muftiatul Cultului Musulman din România abandonează proiectul Marii Moschei din București, pe motiv că nu mai sunt fonduri. Muftiul Iusuf Murat a declarat pentru Matinalul TVR că Marea Moschee de la București nu se mai face. „Nu am mai putut continua proiectul cu moscheea, nu cu mega-moscheea, dar acest lucru nu s-a datorat unor voci care au apărut în țară și s-au împotrivit acestui proiect”, a declarat muftiul.

Muftiatul Cultului Musulman nu are bani și a înapoiat statului terenul de 11 000 de metri pătrați din Bulevardul Expoziției, de lângă Romexpo. Muftiul Iusuf Murat a spus că acest proiect depășea, oricum, foarte mult bugetul pe care îl are instituția și pe care și-l permite cultul musulman la ora actuală.

Decizia este, totuși, surprinzătoare, Turcia promițând sprijin financiar pentru realizarea proiectului. Terenul pe care urma să se ridice cea mai mare moschee dintr-o țară creștină fusese cedat în mai 2015, pentru ca un an mai târziu Primăria Sectorului 1 să elibereze și certificatul de urbanism pentru moschee. Terenul va fi înapoiat Secretariatului de Stat pentru Culte, care îl va da apoi RAPPS-ului, care este proprietar. (Sursa: ActiveNews.ro)


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

3 Comments on Oficial: Marea Moschee din București nu se mai face

  1. Stimă celor cunoscuți și mai ales necunoscuți,ce luptă pentru demnitatea poporului nostru! Respect!

  2. Bun asa !

  3. foarte bine !

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii