Noutăți

Oceanele conţin sute de mii de virusuri, multe dintre ele necunoscute

Oceanele conţin aproape 200.000 de populaţii de virusuri, multe dintre ele necunoscute, potrivit ultimei estimări a specialiştilor, scrie BBC.

Virusurile marine au fost descoperite de la suprafaţă până la o adâncime de 4.000 de metri şi de la Nord până la Polul Sud. Deşi cele mai multe sunt inofensive pentru oameni, pot infecta viaţa marină, inclusiv balenele şi crustaceele.

Oamenii de ştiinţă abia încep să înţeleagă modul în care aceste microorganisme joacă un rol în viaţa şi chimia mărilor. Cercetătorii de la Universitatea din Ohio au elaborat o hartă globală a acestor virusuri marine bazată pe probe din apa de mare din aproape 80 de locuri din lume.

Rezultatele lor virale sunt de aproape 12 ori mai mari decât estimările anterioare. Cercetătorii au fost surprinşi să afle că virusurile se împărţeau în cinci grupuri, în funcţie de loc şi adâncime.

„Când am examinat genele virusurilor în fiecare din aceste locuri, am descoperit dovezi ale adaptării genetice la diferite zone din ocean“, a spus cercetătoarea Ann Gregory.

Citeste mai mult: Adevărul


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii