Noutăți

Observatorul Paranal din deșertul Atacama, unul dintre cele mai performante din lume (galerie foto)

  •  
  •  
  •  

Paranal Observatory este un observator astronomic situat pe muntele Cerro Paranal din deșertul Atacama, în nordul statului Chile, la o altitudine de 2.635 de metri. Departe de luminile așezărilor urbane, deasupra nivelului mării, deșertul Atacama este o locație ideală pentru astronomie.

Telescopul foarte mare (VLT) de la Cerro Paranal este unul dintre cele mai puternice și performante din lume. Acest observator revoluționar are patru telescoape separate de 8,2 m înălțime care își pot combina lobservațiile pentru a funcționa ca un singur dispozitiv. Necunoscut pentru majoritatea oamenilor, cu excepția astronomilor și fotografilor, observatorul a avut un scurt moment de faimă în 2008, când a apărut în filmul James Bond Quantum of Solace. Față de alte observatoare, aici există și un hotel care oferă cazare pentru personal și fotografii din întreaga lume care ajung aici fascinați de peisaj.

paranal-observatory-4[2] paranal-observatory-8[5] paranal-observatory-7[5] paranal-observatory-9[6] paranal-observatory-3[2] paranal-observatory-13[5] paranal-observatory-12[5] paranal-observatory-11[5] paranal-observatory-02[6] paranal-observatory-10[5] paranal-observatory-1[2] paranal-observatory-2[6]

sursa: http://www.amusingplanet.com/2014/08/paranal-observatory-in-chile.html

traducere și adaptare: Radu Ungureanu


Cunoaşte Lumea --> Prima pagină


  •  
  •  
  •  

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii