Noutăți

Obiectul misterios găsit într-un mormânt vechi de peste 2100 de ani din ”Atlantida Rusiei”

Arheologii ruși au făcut o descoperire extraordinară în ”Atlantida Rusiei”. Este vorba despre un obiect misterios găsit într-un mormântul vechi de peste 2100 de ani – un accesoriu antic, de forma unui smartphone, pe care unii arheologi chiar l-au comparat în glumă cu un iPhone…

Descoperirea a fost făcută după golirea unui lac de acumulare din Republica Tuva, Siberia.

În timp ce scoteau la suprafață scheletul unei femei  botezate Natasha, arheologii au dat în 2016 peste un accesoriu antic despre care spun că este catarama unei centuri, relatează Siberian Times.

Obiectul negru, de formă dreptunghiulară a fost găsit în necropola Ala-Tey, din zona Mării Sayan – o întindere de apă artificială, creată ca rezervor pentru cea mai mare hidrocentrală din Rusia.

Resturile vechii aşezări de aici nu pot fi însă studiate decât din mai până în iunie, când apele scad, fiind acoperite apoi de marea artificială – de aceea i s-a dat porecla de ”Atlantida din Siberia” sau ”Atlantida Rusiei”.

Catarama antică are 18 cm lungime pe 9 cm lățime și este făcut din jet, piatră semiprețioasă, decorat cu turcoaz, carneol și sidef.

Citește mai mult: Stirile Pro TV


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii