Noutăți

Obama a protejat traficul de droguri al Hezbollah în SUA pentru a nu supăra Iranul

  •  
  •  
  •  

Evz.ro: Administrația Obama a blocat o investigație vizând Hezbollah și rețeaua sa de distribuire a cocainei, pentru a nu periclita tratatul nuclear cu Iranul.

O echipă a Agenției Anti-Drog (Drug Enforcement Administration – DEA) lucra de aproape zece ani pentru a distruge traficul de droguri al organizației teroriste libaneze Hezbollah, care îi aduce câștiguri de un miliard de dolari anual, se arată într-un amplu documentar realizat de publicația americană Politico, care a discutat cu zeci de persoane la curent cu acest uriaș scandal.

DEA a descoperit că Hezbollah își construise pe teritoriul Statelor Unite o rețea complexă de trafic cu cocaină, dar și trafic de arme, carne vie etc., ale cărui profituri erau „spălate” prin achiziționarea de mașini de ocazie americane și expedierea lor în Africa, unde erau revândute. Însă Departamentele Justiției și Trezoreriei au întârziat sau respins sistematic cererile de urmărire și alte măsuri solicitate de echipa care descoperise rețeaua mafiotă susținută de Iran, deoarece Barack Obama și administrația sa se temeau să nu compromită negocierile cu Teheranul.

Obstrucționarea anchetei DEA „a fost o decizie politică aplicată sistematic”, a declarat, pentru Politico, David Asher, care a participat la crearea programului anti-Hezbollah pentru Departamentul Apărării. „Au distrus cu bună știință toate eforturile noastre, care erau bine susținute și finanțate, iar ordinele veneau de la cel mai înalt nivel.”

Cite;te mai mult: Evz.ro


Cunoaşte Lumea --> Prima pagină


  •  
  •  
  •  

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii