Noutăți

Oasele țarului Nicolae al II-lea și ale soției sale au fost descoperite într-o mină din Rusia

Noi teste ADN au dovedit, dincolo de orice îndoială, că oasele exhumate dintr-o mină în Urali aparţin cu adevărat ultimului împărat al familiei Romanov din Rusia.

Noile probe prelevate de la descendenții de sex feminin din Marea Britanie, urmaşi ai reginei Victoria, se potrivesc genetic cu probele din maxilarul inferior al împărătesei Alexandra Romanov.

Testele au fost solicitate de către Biserica Ortodoxă Rusă care se temea că rezultatele ADN anterioare, făcute pe oasele găsite în mină, nu au fost concludente.

indexţarul Nicolae al II-lea

Noua analiză s-a făcut după redeschiderea, în luna septembrie, a unui proces penal împotriva uciderii ţarului Nicolae al II-lea și a familiei acestuia în 1918, la un an după ce acesta a abdicat.

Fragmente din maxilarul și vertebra inferioară de la gât, provenite din scheletul ţarului, se potrivesc perfect cu ADN-ul din petele de sânge provenite din îmbrăcămintea lui Alexandru al II-lea care a fost asasinat în 1881. Declaraţia a fost dată de Comitetul de Investigație din Rusia, echivalentul FBI-ului din SUA.

Materialul genetic din oasele țarului se potrivesc, de asemenea, cu un nou test de sânge luat de pe o cămaşă purtată de Nicolae al II-lea.

“În aceste probe a fost găsită heteroplasmă – o mutaţie genetică rară care a fost prezentă în probele luate de la Nicolae al II-lea”, a declarat Vladimir Markin, purtătorul de cuvânt al Comitetului de Investigație din Rusia.

Oasele aparţinând ultimei țarine, soția tarului Nicolae al II-lea, și a trei dintre fiicele lor, au fost dezgropate în pădurea de lângă Ekaterinburg, la sfârșitul erei sovietice, cu un sfert de secol în urmă.

romanovs-family
traducere şi adaptare Mădălina Corina Diaconu

sursa: The Moscow Times, dailymail.com


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii