Noutăți

Oamenii reprezintă doar 0,01% din toate ființele vii de pe Pământ, însă prin acțiunile noastre am distrus 83% din viața sălbatică

Conform unui nou studiu științific, cei 7,6 miliarde oameni care populează planeta noastră reprezintă doar 0,01% din toate ființele vii de pe Pământ. În ciuda acestui fapt, suntem responsabili de dispariția a 83% din fauna sălbatică (inclusiv 80% din mamiferele marine și 15% din pești). În plus, civilizația noastră a redus biomasa plantelor la jumătate.

Potrivit Science Alert, această distrugere cu bună sau fără știință a avut un efect major asupra biosferei globale a planetei noastre, ducând la o situație în care experții spun că suntem acum în mijlocul unui eveniment de dispariție în masă, care este aproape fără precedent.

“Sper[m că acest studiu să le ofere oamenilor o perspectivă corectă asupra rolului dominant pe care îl joacă acum omenirea pe planeta Pământ. Când fac un puzzle cu fiicele mele, de obicei există un elefant lângă o girafă, lângă un rinocer. Cu toate acestea, în natură astfel de peisaje sunt în prezent extrem de rare, iar vinovații suntem noi. Schimbăm mediul pentru a fi mai potrivit pentru noi, în timp ce aceste schimbări produc un impact negativ asupra multor specii de animale, păsări și plante. Pentru mine, cel mai trist lucru este că deși știm ce trebuie să facem, nu facem acest lucru. Nu trebuie să distrugem habitatele animalelor sălbatice, să poluăm mediul și să hrănim animalele sălbatice cu alimente umane. Faptul că toată lumea știe deja ce să facă, dar nu o face, dă o senzație de deznădejde. Dar văd speranța în educație. Copiii noștri învață mult mai multe despre problemele de conservare decât părinții noștri. Deci, există speranță că factorii de decizie ai viitorului vor fi mai atenți la efectele antropice asupra mediului”, a declarat biologul Ron Milo de la Institutul Weizmann de Știință din Israel, pentru The Guardian.

Milo și colegii săi au petrecut mai mult de trei ani colectând date pentru a produce cea mai actualizată și cuprinzătoare estimare a situației tuturor regnurilor animale existente acum pe Terra, informează Guardian.

sursa: https://www.sciencealert.com/humans-are-just-0-01-of-life-earth-but-we-annihilated-rest-biomass-animals-mammals-plants?perpetual=yes&limitstart=1

traducere și adaptare: Radu Ungureanu


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii