AIM radionica curs online

Noutăți

Studiu nou: Oamenii moderni nu au un singur strămoș comun

În anii 1980, cercetătorii erau convinși de faptul că toți oamenii care trăiesc astăzi pe Terra sunt descendenții unei femei, numită “Eva Mitocondrială”, care a trăit în Africa între 150 000 și 200 000 de ani în urmă. Această descoperire, alături de alte dovezi, sugera că oamenii au evoluat dintr-o singură populație, o interpretare care a căzut testul timpului. Potrivit unui studiu publicat în „Trends in Ecology & Evolution” ideea că specia noastră, Homo sapiens, se trage dintr-o singură populație și o singură regiune din Africa, este greșită.

Privind unele dintre cele mai recente dovezi arheologice, genetice și de mediu, o echipă de experți internaționali condusă de Eleanor Scerri de la Școala de Arheologie din Oxford a prezentat o poveste alternativă pentru evoluția speciei noastre, care arată că omul modern a apărut din populații izolate împrăștiate pe întreg continentul african, care ocazional s-au întâlnit, interacționat și încrucișat. Treptat, această intercalare a caracteristicilor genetice a dus la evoluția în specia noastră.

„În timp ce Eva Mitocondrială a fost o persoană reală, aceasta nu era singurul strămoș din acea perioadă. S-a întâmplat ca aceasta să fie femeia de la care toți oamenii care trăiesc azi au moștenit codul genetic mitocondrial. Însă ideea conform căreia oamenii moderni au un singur strămoș comun și au progresat într-o manieră liniară simplă până la aspectul fizic actual este atractivă, dar nu se potrivește perfect cu informațiile disponibile. Oamenii moderni sunt rezultatul încrucisării unor populații împrăștiate în întreaga Africă”, a declarat Eleanor Scerri pentru Gizmo.

Fără îndoială, Eva Mitocondrială, la fel ca și ceilalți oameni, a avut o linie genetică bogată, iar povestea speciei noastre, așa cum o ilustrează această lucrare, nu a început și nu s-a terminat cu ea sau cu populația din care aceasta a făcut parte. Realitatea, așa cum este sugerată de această ultimă cercetare, este că strămoșii noștri au fost răspândiți în Africa, segregați prin habitate diverse, de la zonele deșertice din nord și centru și până la cele mai bogate în vegetație din apropierea coastelor. Aceste perioade de izolare prelungite în astfel de medii au dat naștere unei diversități de forme umane și la o gamă variată de trăsături adaptive. Atunci când speciile diferite s-au întâlnit și reprodus, urmașii lor au păstrat cele mai bune caracteristici pe care evoluția le-a oferit. Ușor, ușor această meta-populație diferită de ce era atunci în Africa, a dus la aparitia speciei noastre prin selecție naturală.

Specia noastră, Homo sapiens, a apărut în urmă cu aproximativ 300.000 de ani, dar anumite caracteristici, cum ar fi o bărbie pronunțată și o față rotundă, nu au apărut împreună până în urmă cu aproximativ 100.000 de ani.

sursa: https://gizmodo.com/humans-didn-t-evolve-from-a-single-ancestral-population-1827483838

traducere și adaptare: Radu Ungureanu


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

3 Comments on Studiu nou: Oamenii moderni nu au un singur strămoș comun

  1. Dacă omenirea s-a născut în Africa cum se face ca cele mai vechi relicve se gasesc in Europa?Adică s-au născut în Africa dar migrand spre nord s-au albit si au devenit mai deștepți?

  2. PaparadăCuBoi // 13 iulie 2018 at 21:43 // Răspunde

    Viața a început în africa, egiptenii adevărați erau negri, negrii au inventat deodorantul, sunt idei neomarxiste care sunt implementate tinerilor de culoare să se simtă sclavi dacă lucră, să vrea cu orice preț să fie deasupra albilor prin toate mijloacele posibile a zis un mare bou musulman numit malcomX(deci dacă vând droguri și omoară oameni e ok) Ei nu știu că pe pământ sunt și alți oameni înafară de englezi și francezi care i-au furat deci au o scuză în capul lor să fie cum sunt.

  3. Interesant. Se schimba minciuna care a dat bine pana acuma ca suntem toti lafel cu minciuna ca suntem toti la fel dar si mai buni cand ne corcim.

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii