Noutăți

Oamenii erau mai inteligenți în urmă cu 200 de ani decât suntem noi astăzi. Care sunt principalii vinovați de acest declin?

Miss Bowls's class in an unidentified girls' school Date: circa 1905 Source: postcard

Deși se spune că tehnologia ne-a făcut mai inteligenți și ne-a ușurat viețile, un studiu extrem de controversat arată contrariul. Potrivit unei echipe de cercetători ai Universității din Bruxelles, oamenii sunt astăzi mai puțin inteligenți decât strămoșii lor din vremurile victoriene. Cercetările susțin că, până acum 180 de ani, mai mulți oameni aveau un IQ ridicat față de zilele actuale, cauza fiind selecția naturală care favoriza “supraviețuirea celor mai puternici și inteligenți oameni”.

“Tendința micro-evolutivă de milenii care favorizează creșterea capacității cognitive generale a GCA nu numai că a încetat, dar a fost și inversată în rândul populațiilor europene urmașe ale celor din secolul al XIX-lea. În acele vremuri persoanele inteligente, cu carte, aveau familii numeroase. Astăzi, acestea aleg o viață solitară sau să facă parte din familii mici. Selecția este cheia. Când trebuie să-ți folosești inteligența pentru a supraviețui, atunci instinctul omului de a se înmulți crește. Acum oamenii inteligenți au alte preocupări, nu trebuie să se mai gândească la supraviețuire, ci la carieră, vacanțe, bani“, a declarat Michael Woodley de la Universitatea Liberă din Bruxelles, pentru The Times.

În concluzie, dacă oamenii de astăzi ar fi lipsiți peste noapte de tehnologie, ei ar fi mult mai puțin capabili să facă față unei vieți simple în care ar trebui să își câștige existența fără calculatoare, telefon, sau alte aparate sofisticate, ar fi mult mai puțin capabili să trăiască în armonie cu natura…

sursa: http://www.dailymail.co.uk/sciencetech/article-4706512/Victorians-smarter-class-2017-claims-study.html

traducere și adaptare: Radu Ungureanu


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

4 Comments on Oamenii erau mai inteligenți în urmă cu 200 de ani decât suntem noi astăzi. Care sunt principalii vinovați de acest declin?

  1. Decaderea spirituala. Indepartarea sufletului de natura sa esentiala Spiritul lui Dumnezeu.
    In Rusia de exemplu, acest declin este mai putin vizibil. Oamenii sunt mai inteligenti decat in Occident unde prostia a atins cote paroxistice printre oameni. Din pacate si Romania face parte din topul occidental in aceasta privinta. In sfarsit suntem si noi in “top”, din pacate e un top al prostiei.

  2. just . abia acum se defineste “omul nou ” , pe care-l doreau comunistii , dar care azi , capitalistii beneficiaza de “EL”- am scris cu majuscule ,pentru ca omul este creiat dupa chipul si asemanarea lui Dumnezeu – asa scrie in Biblie . sa recapitulam – omul nou este cel care nu gandeste , nu are nici o optiune pentru viitorul lui . care merge la vot si voteaza cu cine trebuie , etc. , etc., . abia acum traim vremuri apocaliptice , de care sfintii nostrii – ne-au avertizat de mult . VAI de viata copiilor si nepotilor nostri . care sunt “educati ” sa fie PROSTI . asa vrea sistemul!

  3. cetățeanul tulburat // 20 iulie 2017 at 16:33 // Răspunde

    Smartphone, computer, tabletă, tv, radio …asta e tehnologie de manipulare și spălare a creierului.
    Elita ne vrea dobitoci să putem fi păcăliți ușor…adevărata tehnologie începe cu free energy devices.

  4. nu demult unu ma facea baba proasta mirindu-se ca postez.atunci i-am raspuns ca daca i s-ar lua toata tehnologia moderna nu ar fi in stare sa se descurce si ar fi mort.asta pt ca cei de azi tinerii in special nu mai stiu sa se descurce in natura pt a trai.normal ca cei de atunci obligati sa gaseasca un mod de a trai isi foloseau inteligenta mult mai mult decit azi .nu stiu sa citeasca sa caute solutii pt nevoile zilnice obisnuiti sa caute pe google orice raspuns in loc sa gindeasca

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii