Noutăți

Oamenii de știință: Trebuie să ne așteptăm la un colaps în lanțul trofic marin, din cauza încălzirii globale

Oceanele lumii sunt pline de forme de viață extraordinare, însă emisiile de dioxid de carbon ar putea cauza un colaps în lanțul trofic, conform studiilor efectuate de oamenii de știință australieni si publicate de Discovery.

Cei de la Universitatea Adelaide au studiat și revizuit peste 600 de studii publicate despre viața marină și au ajuns la concluzia că încălzirea oceanelor va reduce semnificativ speciile de plante și animale marine.

„Cu ape din ce în ce mai calde din cauza poluării și cu o cerere mai mare de hrană se va ajunge la un colaps al speciilor de la vârful lanțului trofic în jos”, a declarat profesorul Ivan NaGelKerken, co-autor al studiilor.

Se crede că foarte puține organisme marine vor putea supraviețui încălzirii tot mai accentuate. Singurele care vor crește ca număr vor fi microorganismele. Este de așteptat ca stridiile, coralii, midiile să fie printre primele dintre cele mai afectate specii de încălzirea globală, urmând ca din cauza diminuării acestora și celelalte viețuitoare marine să fie afectate treptat.

sursa: news.discovery.com


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

1 Comment on Oamenii de știință: Trebuie să ne așteptăm la un colaps în lanțul trofic marin, din cauza încălzirii globale

  1. Încălzirea globală-o mare gogoașă!

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii