-->

Noutăți

Oamenii de știință se întreabă dacă acesta este strămoșul comun al oamenilor și al maimuțelor…

Mulți oameni de știință cred că omul și maimuța au un strămoș comun, dar nu se știe prea multe despre ceea ce a fost acest strămoș și de unde a provenit. Potrivit celor de la Big Think, craniul fosilizat al unei primate de acum 13 milioane de ani, descoperit în Kenya, ar putea fi răspunsul la această dilemă. Cercetarea, finanțată parțial de National Geographic, a fost publicată la 10 august 2017 în Nature.

O mare parte a informațiilor pe care craniul de dimensiunea unei lămâi le-a furnizat oamenilor de știință este rezultatul imaginilor 3D cu raze X extrem de sensibile, realizate de Facultatea de Radioterapie a Sincrotronului (ESRF) din Grenoble, Franța. Scanările au arătat dinții nepermanenți, cavitatea creierului și tuburile osoase interne ale urechii. Fosila KNM-NP 59050 a fost găsită în zona Napudet, la vest de Lacul Turkana din nordul Kenyei. Forma botului KNM-NP 59050 sugerează că ar fi putut fi un gibon preistoric, dar structura urechilor sale interioare spune altceva.

array

După cum a declarat cercetătorul Fred Spoor de la University College din Londra : “Gibonul este bine cunoscut pentru abilitățile sale acrobatice, însă urechile interioare ale craniului arată că ar fi avut un mod mult mai lent de deplasare. Datele arată că acest craniu a aparținut unui pui de maimuță. Conform estimărilor a murit la vârsta de 16 luni și a aparținut unei specii necunoscute de Nyanzapithecus,.

Aceast[ specie face parte dintr-un grup de primate care existau în Africa acum mai bine de 10 milioane de ani. Aceste primate ar fi fost ca și timp și plasare spațială într-o zonă în care se crede că ar fi apărut și primii oameni.

in-dirt

sursa: http://bigthink.com/robby-berman/is-this-what-the-common-ancestor-of-humans-and-apes-looked-like

sursa: http://www.nature.com/nature/journal/v548/n7666/full/nature23456.html?foxtrotcallback=true

traducere și adaptare: Radu Ungureanu


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

1 Comment on Oamenii de știință se întreabă dacă acesta este strămoșul comun al oamenilor și al maimuțelor…

  1. cetățeanul tulburat // 19 august 2017 at 1:07 // Răspunde

    Din păcate trăim pe planeta bandiților, care au avut grijă să ne educe în așa fel încât să ignorăm trecutul, să nu aflăm prea
    multe, să nu punem întrebări și să trăim prezentul în societatea asta capitalistă perfectă!

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii