Noutăți

Oamenii de știință dezvoltă un sistem de escaladare în stil Spiderman

Cercetătorii de la Universitatea Zhejiang din China au dezvoltat un dispozitiv care permite unei persoane să urce pe un perete. Deşi conceptul de ventuze nu este nou, tehnologia cercetătorilor iese în evidență datorită mai multor îmbunătățiri care îi permit persoanei în cauză să „se agaţe” pe mai multe suprafețe.

Întreaga tehnologie a ventuzelor de escaladare se bazează pe un sistem de aspirare în vid. Până acum, acest tip de sistem funcționa doar pe suprafețe deosebit de netede, sticlă sau marmură, de exemplu. O constrângere legată de principiul fizic pe care se bazează tehnologia.

Problema principală cu aspirarea în vid este scurgerea. Ea provoacă o insuficiență de aspirație. Scurgerea de vid este evitată în mod tradițional prin blocarea căii de curgere între atmosferă și zona de vid, care este dificilă pe o suprafață accidentată”, explică cercetătorii pe site-ul Institutului American de Fizică.

Pentru a remedia problema, ei au dezvoltat un nou tip de ventuză, care încorporează un strat rotativ de apă în jurul zonei de vid, pentru a menține presiunea în centrul ventuzei.

Citește mai mult: Rador


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii