Noutăți

Oamenii de știință dezvăluie o nouă abordare promițătoare pentru prevenirea diabetului

  •  
  •  
  •  

O echipă de oameni de știință de la Scripps Research, SUA, a efectuat teste promițătoare pentru o nouă strategie care ar putea fi folosită într-o zi pentru a preveni sau a trata diabetul de tip 2.

Rezultatele sunt raportate în Nature Communications și arată cum compusul folosit în cercetare activează o cale naturală de semnalizare care protejează organismele de modificările metabolice dăunătoare, determinate de obezitate, care ar duce în mod normal la diabet.

Am reușit să activăm această cale atât în ​​ficat, cât și în pancreas cu acest singur compus, iar asta s-a adăugat la o îmbunătățire generală semnificativă a sănătății metabolice a organismelor obeze”, spune Luke Wiseman, PhD, de la Scripps Research.

Este pentru prima dată când cineva arată că o moleculă mică ce activează această cale în acest mod funcționează pentru a trata boala”, adaugă Enrique Saez, PhD.

Studiul a fost o colaborare între laboratoarele lui Saez și Wiseman, care sunt ambii profesori la Departamentul de Medicină Moleculară de la Scripps Research și co-autori seniori ai noii lucrări.

Diabetul de tip 2 rămâne o problemă majoră de sănătate publică. Condus în mare parte de excesul de greutate și obezitate, prezintă pierderea reglării normale a zahărului din sânge și aduce o multitudine de probleme de sănătate, inclusiv riscuri mai mari de boli de inimă, accident vascular cerebral, boli de rinichi, leziuni ale nervilor, degenerare a retinei și unele tipuri de cancer.

Există multe medicamente pentru tratarea diabetului de tip 2, dar niciunul care să funcționeze bine pentru fiecare pacient.

Material furnizat pentru science daily de Institutul de Cercetare Scripps

Foto burst shopify Sarah Pflug


Cunoaşte Lumea --> Prima pagină


  •  
  •  
  •  

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii