Noutăți

Oamenii de știință concluzionează că planeta Pământ a fost impinsa de civilizatia noastra spre o stare de “hibridizare”. Ce inseamna asta?

  •  
  •  
  •  

Pe baza unor date științifice noi, cercetătorii au ajuns la concluzia că planeta Pământ este o planetă hibridă. Oamenii de știință de la Universitatea din Washington susțin influenta activităților umane pe planeta noastră a împins Pământul către o stare de “hibridizare”.

O nouă metodă de clasificare a planetelor pe baza termodinamicii non-echilibrate ne-ar putea ajuta să înțelegem cum o societate avansată din punct de vedere tehnologic ar putea transforma o planetă nelocuibilă într-una propice dezvoltării vieții. Sună foarte complicat, dar în termeni simpli noua metodă de clasificare ține cont de efectele (eventual) negative pe care le poate avea o specie cu tehnologie asupra biosferei unei planete. Compoziția chimică a unei planete și temperaturile ei medii se schimbă atunci când speciile asemănătoare oamenilor interferează cu biosfera.

Sistemul este împărțit în cinci categorii diferite. Planetele de clasa I nu au atmosferă, cum ar fi Luna sau Mercurul, însă o planetă de clasa V este profund afectată de prezența unei specii postindustriale care contribuie la entropia sau haosul planetei gazdă. De vreme ce am început să studiem modul în care oamenii au indus schimbările climatice, cercetătorii au ajuns la concluzia că intrăm în epocă definită de impactul nostru profund asupra mediului. Pământul este considerat a fi în prezent într-o tranziție, după noul sistem, de la o planetă de clasă IV la o planetă de clasă V.

“Premisa noastră este ca intrarea Pământului în Antropocen reprezintă ceea ce ar putea, dintr-o perspectiva astrobiologică, să fie o tranziție planetară previzibilă. Din punctul nostru de vedere, începutul Antropocenului poate fi văzut ca debutul hibridării planetei”, a declarat Adam Frank, profesor de fizică și astronomie de la Universitatea din Rochester.

Antropocen este un nume informal care descrie actuala eră geologică și care subliniază efectul activității omului asupra ecosistemelor la nivel global.

sursa: https://futurism.com/due-to-human-impact-the-earth-is-now-considered-a-hybrid-planet/

sursa: https://www.ancient-code.com/scientists-conclude-planet-earth-is-a-hybrid-world/

traducere și adaptare: Radu Ungureanu


Cunoaşte Lumea --> Prima pagină


  •  
  •  
  •  

1 Comment on Oamenii de știință concluzionează că planeta Pământ a fost impinsa de civilizatia noastra spre o stare de “hibridizare”. Ce inseamna asta?

  1. Veci nu va coloniza omul vreo planeta. Ce credeti ca ne functioneaza bine cerebelu? Adica distrugem o planeta si mergem la alta sau pana va fi de locuit ne aducem sfarsitul pe aceasta?

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii