Noutăți

Oamenii de ştiinţă care pariază pe existenţa extratereştrilor. Avertismentul lansat de Stephen Hawking înainte de a muri

Tot mai mulţi savanţi şi-au manifestat convingerea că nu suntem singuri în univers, deşi până acum ipoteticele civilizaţii extraterestre par să evite contactele cu omenirea. Printre aceştia, se numără oameni de ştiinţă de la NASA, profesori universitari renumiţi şi astrofizicieni importanţi.

Printre cei care susţin că există viaţă şi pe alte planete se numără însuşi Jim Green, cercetător-şef al NASA. Green nu a ezitat să spună că suntem foarte aproape de a descoperi viaţă chiar pe Marte, o planetă cercetată în ultimele decenii de sondele şi de roverele trimise de pe Terra.

Totuşi, savantul de la NASA atrage atenţia asupra faptului că o astfel de descoperire ar putea să atragă cu sine şi unele probleme, din cauza percepţiei publicului larg.

Descoperirea va duce la apariţia unor noi modalităţi de a interpreta lucrurile. Nu cred că suntem pregătiţi pentru rezultatele acestor misiuni. Sunt îngrijorat deoarece cred că suntem aproape de a face această descoperire şi că va trebui să anunţăm asta”, a declara Green pentru The Telegraph, după care a adăugat, la fel de categoric.

Nu există motive să nu credem că nu ar exista civilizaţii peste tot în Univers, dat fiind faptul că găsim exoplanete în continuare”, a punctat Green. La fel de convins de existenţa extratereştrilor este şi James Benford. Reputatul cercetător crede că suntem supravegheaţi de cel puţin o civilizaţie, care ar fi cu mult mai evoluată decât omenirea.

Pentru asta, cei care ne urmăresc ar utiliza unul dintre obiectele care au aceeaşi orbită ca şi Terra, spune teoria lui Benford. Pământul ar putea fi folosit pentru a supraveghea evoluţia vieţii.

Citeste mai mult: Adevărul


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii