Noutăți

Oamenii de știință au reușit să conecteze creierele a 3 persoane, permițându-le acestora să-și împartă gândurile. Primul pas spre CONECTAREA MINȚII LA INTERNET…

Neurologii au conectat cu succes creierele a trei persoane pentru ca aceștia să-și împărtășească gândurile. Echipa de cercetători crede că prin acest tip de experimente neobișnuite, la prima vedere, dar cu rezultate pozitive, în viitor o să fim capabili să interconectăm întreaga rețea de creiere umane de pe planetă. Cercetătorii din spatele noului sistem de interconectare l-au numit BrainNet și spun că l-am putea folosi în cele din urmă pentru a conecta multe minți la internet. Dar, în afară de deschiderea unor noi metode ciudate de comunicare, BrainNet ar putea să ne învețe mai multe despre modul în care funcționează creierul uman la un nivel mai profund.

“Prezentăm BrainNet care, după cunoștințele noastre, este prima interfață directă non-invazivă creier-la-creier pentru transmiterea de informații. Rezultatele noastre preliminare indică posibilitatea unor viitoare interfețe creier-la-creier care să ne permită rezolvarea problemelor împreună, folosind o rețea socială de creiere conectate”, au notat cercetătorii în lucrarea dată publicității.

Interfața le-a permis celor trei subiecți umani să colaboreze și să rezolve o sarcină utilizând comunicarea directă creier-la-creier. În experimentul creat de oamenii de știință, doi “expeditori” au fost conectați la electrozi EEG și au început să joace împreună același joc de calculator,Tetris, care implică poziționarea unor blocuri de cărămidă astfel încât acestea să realizeze o linie perfectă. Voluntarii expeditori trebuiau să decidă împreună dacă fiecare bloc trebuie să se rotească sau nu, iar un receptor, o a treia persoană, trebuia să execute comanda. În cinci grupuri diferite de trei persoane, cercetătorii au ajuns la o precizie medie a experimentului de 81,25%, ceea ce este decent pentru o primă încercare.

Deși sistemul actual poate transmite doar câte un bit (sau flash) de date pentru moment, echipa de la Universitatea din Washington și Universitatea Carnegie Mellon consideră că configurarea poate fi extinsă în viitor. Același grup de cercetători a reușit anterior să asocieze cu succes două creiere, punându-i pe participanți să răspundă împreună la un set de 20 de întrebări de cultură generală. Deocamdată, tehnologia de interconectare este foarte lentă și nu este pe deplin fiabilă, iar această lucrare nu a fost încă evaluată de comunitatea neuroștiințifică, dar este un prim pas spre un viitor futurist, în care vom putea folosi la comun cel mai de preț lucru al nostru, mintea, spun cercetătorii.

sursa: https://www.sciencealert.com/brain-to-brain-mind-connection-lets-three-people-share-thoughts
traducere și adaptare: Radu Ungureanu


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii