Noutăți

Oamenii de știință au descoperit un nou organ în interiorul corpului uman. Acesta ar putea explica existența limfei

Illustration of the human body systems
  •  
  •  
  •  

Deși ne-am aștepta ca anatomia umană nu ar trebui să mai aibă secrete, în mod surprinzător, o echipa de cercetătorii susține că a descoperit accidental un organ complet nou în corpul uman. Noua structură ar putea explica sursa limfei, fluidul esențial pentru funcționarea sistemului nostru imunitar. Ca atare, această rețea sau structură de canale pline cu lichid ar putea juca un rol semnificativ în menținerea sănătății noastre, precum și în propagarea bolilor. În timp ce ne-am gândi că plămânii, tractul digestiv și chiar pielea noastră sunt înconjurate de țesut interstițial dur și dens, acesta este în realitate plin de spații umplute cu lichid limfatic.
content-1522159206-166220-web
Oamenii de știință aveau cunoștințe despre țesutul interstițial, însă aceste noi descoperiri pun într-o nouă lumină țesutul, conferindu-i calitatea de organ. Calitatea de organ îi conferă tocmai structura și funcția sa unitară pe care o are. Pielea noastră reprezintă aproximativ 16% din masa corporală, fiind considerată în prezent cel mai mare organ. Asta până acum, pentru că dacă și studiile ulterioare  vor confirma faptul că interstițiul este într-adevăr un organ, estimarea este că acesta are 20% din volumul corpului, ceea ce l-ar face mult mai mare ca pielea.

Descoperirea a fost efectuat cu ajutorul unei tehnici denumită endomicroscopie laser confocal. Pentru veridicitatea sa, probele de țesuturi vii din conductele biliare umane au fost prelevate de la 13 pacienți supuși intervențiilor chirurgicale pancreatice.

sursa: http://www.iflscience.com/health-and-medicine/researchers-accidentally-discover-what-could-be-an-entirely-new-organ-in-the-human-body/

traducere și adaptare: Radu Ungureanu

organ nou


Cunoaşte Lumea --> Prima pagină


  •  
  •  
  •  

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii