Noutăți

Oamenii de ştiinţă au descoperit un craniu vechi de două milioane de ani, aparţinând unui „văr” al omului (Video)

  •  
  •  
  •  

Craniul descoperit în Africa de Sud de către cercetători australieni ar putea ajuta la aflarea mai multor detalii despre evoluţia umană.

Craniul aparţine unui mascul din specia Paranthropus robustus, înrudită cu Homo erectus, considerat ca fiind un strămoş direct al omului modern. Cele două specii ar fi trăit în acelaşi timp, însă Paranthropus robustus a dispărut înaintea lui Homo erectus.

Cercetătorii sunt foarte entuziasmaţi de această descoperire: „majoritatea fosilelor descoperite din acea perioadă sunt un dinte sau ceva mic rămas în urmă, o astfel de descoperire este foarte rară şi norocoasă” spune Dr. Angeline Leece pentru BBC.

Cercetătorii de la universitatea La Trobe din Melbourne au descoperit fragmentele craniului în 2018, la situl arheologic Drimolen, la nord de Johannesburg.

Acesta se afla la doar câţiva metri de locul în care a fost găsit un craniu al unui copil din specia Homo erectus, în 2015.

Au urmat apoi doi ani de asamblare şi analizare a craniului, cercetările lor fiind publicate în jurnalul ştiinţific Nature, Ecology and Evolution.

Citeste mai mult: Adevărul


Cunoaşte Lumea --> Prima pagină


  •  
  •  
  •  

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii