Noutăți

Oamenii de știință au constatat 1.500 de diferențe genetice între băieți și fete, distrugând argumentele teoriei de gen

ActiveNews.ro: Cercetătorii de la Departamentul de Genetică al Institutului Weizmann din Israel au descoperit 1.559 diferențe genetice între bărbați și femei. Diferențe genetice care nu se referă numai la organele sexuale, ci, în mod surprinzător, și la alte organe, cum ar fi creierul, pielea și inima, potrivit site-ului LifeSiteNews.

“În general, genele specifice sexului se pot vedea în principal în sistemul reproductiv, subliniind distincția fiziologică notabilă dintre bărbați și femei”, au observat oamenii de știință. Cu toate acestea, marca unor gene care nu se cunoaște că se asociază în mod direct cu reproducerea a fost găsită, de asemenea, ca având o expresie sexuală specifică (de exemplu, genele de piele specifice bărbaților), adaugă cercetătorii.

Aceste constatări sugerează că există mult mai multe elemente în noțiunea de schimbare a sexului, prin trecerea la sexul opus, decât simpla intervenție chirurgicală și tratamentul hormonal.

„Rezultatele noastre pot ajuta la înțelegerea diverselor caracteristici biologice în contextul sexului (masculin și feminin)”, spun autorii acestui studiu.  Intitulat „Peisajul sexului-diferențial  și selecția sa consecventă la adulți”, studiul a fost publicat în BMC Biology la începutul acestui an.

Citește mai mult: ActiveNews.ro


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii