Noutăți

Oamenii de Neanderthal ar fi inventat un obiect pe care îl folosim astăzi zilnic… Ce au descoperit cercetătorii

Cercetatorii au descoperit in sudul Frantei o portiune mica a unui obiect creat de oameni de Neanderthal – o sfoara. E prima dovada a unei tehnologii textile descoperita pana acum si o dovada a abilitatilor acestei specii umanoide stravechi, scrie Gizmodo.

Oamenii de Neanderthal au creat lipici, purtau podoabe din gheare de vultur, se decorau cu pene, faceau focuri, pictau peretii pesterilor si creau unelte din scoici. Acum, expertii sustin ca au mai avut o reusita impresionanta, sfoara, potrivit unui studiu publicat in jurnalul Scientific Reports.

Potrivit arheologului Bruce Hardy, cercetator in cadrul Colegiului Kenyon, Ohio, SUA, aceasta descoperire e inca o dovada ca oamenii de Neanderthal aveau o capacitate cerebrala comparabila cu cea a lui Homo Sapiens.

“Sfoara, o tehnologie textila in general, e un exemplu de intrebuintare infinita a resurselor finite,” a declarat Hardy.

Incepi prin a rasuci fibrele intr-un fir tors. Mai multe fire toarse sunt rasucite pentru a crea o ata, mai multe ate pentru a crea o sfoara si tot asa.”

Inainte de aceasta descoperire, cea mai veche dovada a unei tehnologii textile si de snur a fost gasita in Israel, avea o vechime de 19.000 de ani si se crede ca a fost realizata de oamenii moderni (Homo Sapiens).

Citește mai mult: Digi World


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii