Noutăți

Oamenii au încercat să domesticească zebra

  •  
  •  
  •  

Întotdeauna a existat un mare interes în domesticirea și instruirea zebrelor ca echitație și exploatare a animalelor.

În anii 1760, naturalistul francez Buffon credea că zebrele ar putea înlocui caii și au existat zvonuri la Paris că olandezii au pregătit deja o echipă de zebre pentru a trage o căruță.

Pentru colonizatorii europeni care conduceau Africa în secolele al XIX-lea și începutul secolului al XX-lea, rezistența zebrelor la bolile purtate de muștele țețe era ceva de care merita profitat.

Mai mult, coloniștii au încercat să transforme fauna locală în propria lor utilizare, deoarece animalele europene importate nu au prosperat în noile condiții.

În cele din urmă, încercările de domesticire a zebrelor au fost în mare parte nereușite și există un motiv pentru care africanii nu au reușit niciodată să le domesticească. Spre deosebire de cai, care în mod natural sunt mai prietenoși și mai relaxați, zebrele își petrec viața în alertă.

Pentru a supraviețui într-un mediu dificil din Africa, unde există o abundență de prădători mari, inclusiv lei, tigri, gheparzi, hiene și crocodili, zebra a evoluat într-un animal deosebit de alert, receptiv, care fuge în fața pericolului, dar de asemenea posedă un răspuns puternic dacă este capturat, notează Rare Historical Photos.

Cu alte cuvinte, selecția naturală a făcut ca zebrele să fie nervoase și brutal agresive dacă sunt în pericol imediat. Pot chiar să omoare un leu cu o singură lovitură.

Familiarizarea cu vânătorii-culegători umani ar fi putut, de asemenea, să fi favorizat un răspuns puternic de evitare a zebrei.

Armata colonială germană din Africa de Est era interesată în mod deosebit de îmblânzirea zebrelor pentru călărie și animale de tracțiune. Au avut, de asemenea, un program de încrucișare a zebrelor cu caii pentru a crea un hibrid care era rezistent la bolile care ucideau caii, dar la care zebrele erau rezistente.

În acest timp, era destul de obișnuit ca aristocrații excentrici din întreaga lume să aibă căruțe zebră.

Zoologul Walter Rothschild a antrenat câteva zebre pentru a trage o trăsură în Anglia, pe care a condus-o la Palatul Buckingham pentru a demonstra publicului caracterul îmblânzit al zebrelor.

 

  • Lord Walter Rothschild cu echipa sa de zebre care trag de trăsuri. Rothschild (1868 – 1937). Lord Walter Rothschild făcea din familia bancară globală Rothschild și deținea propria sa grădină zoologică

  • O zebră trage o trăsură prin Brixton, Londra. Este probabil ca zebra și trăsura să fie a muzicianului Gustav-Grais, și să fie folosite pentru promovarea spectacolelor sale (1913)

 


Cunoaşte Lumea --> Prima pagină


  •  
  •  
  •  

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii