Noutăți

Oameni geniali care au trăit vieți enigmatice, în singurătate…

Pentru unii oameni, celebritatea este greu de suportat. Atenția constantă și presiunea opiniei publice pot afecta până și cele mai puternice caractere.

J. D. Salinger – autorul faimosului roman „De veghe în lanul de secară”, a părăsit orașul New York în 1953 și s-a retras la proprietatea sa de 40 de hectare pe care o deținea în orășelul Cornish din statul New Hampshire.

Salinger a trăit departe de ochii lumii până la moartea sa, în 2010 (avea 91 de ani). A evitat orice contact cu lumea din exterior, preferând liniștea, anonimitatea și traiul solitar.

Totuși, în primul an petrecut în Cornish, Salinger le-a permis unor tineri să îl intervieveze. Interviul urma să apară în secțiunea pentru liceeni a ziarului local, dar editorii au decis să-l publice pe prima pagină.

Acest lucru l-a înfuriat pe scriitor, care a construit un gard de aproape doi metri în jurul proprietății sale. Scriitorul a mai rupt tăcerea o singură dată, în 1974. Atunci, a vorbit cu un reporter de la New York Times despre încercarea de a împiedica publicarea operelor sale.

Publicarea operelor este o invadare teribilă a intimității mele. Îmi place să scriu. Iubesc scrisul. Dar scriu doar pentru mine și pentru plăcerea mea”, a declarat Salinger.

Citește mai mult: Incredibilia


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii