Noutăți

Oameni de știință: Universul pare SIMULAT de un program sofisticat de calculator. Cine este în acest caz Operatorul?!?

Cu toate că noi percepem universul ca fiind infinit și real, în ultimii ani, un număr tot mai mare de cercetători au luat în considerare posibilitatea ca tot ceea ce percepem ca realitate, să fie de fapt doar o… simulare în genul unui program sofisticat de calculator. Un grup de oameni de știință distinși, printre care îi enumerăm pe Neil deGrasse Tyson, Lisa Randall, Max Tegmark, cosmolog la Massachusetts Institute of Technology (MIT), David Chalmers, profesor de filozofie la Universitatea din New York, Zohreh Davoudi, fizician la MIT și James Gates, fizician de la Universitatea din Maryland, aduc din ce în ce mai des în față opiniei publice acest subiect considerat pentru multă vreme unul tabu.

Unii oamenii de știință au spus chiar că universul ar putea fi o hologramă, în timp ce alții sugerează că tot ceea ce ne înconjoară ar pute fi, în realitate, rezultatul unui “cod” extrem de avansat. Ultima dezbatere pe acest amplu subiect s-a ținut în cadrul evenimentului anual Isaac Asimov Memorial.

memorial

În cadrul conferințelor, spre exemplu, Max Tegmark le-a vorbit celor prezenți despre teoriile conform cărora, până la 70% din universul nostru ar putea fi o simulare sofisticată: „Dacă ne uităm la modul în care o particulă elementară interacţionează, vom regăsi aplicate multe reguli matematice. Asta mă face să mă întreb dacă nu aș fi și eu un personaj simulat pe un fel de joc de calculator”, în timp ce filozoful David Chalmers s-a axat pe a evidenția faptul că tot ce reușim noi să „demonstrăm” se bazează pe o simulare computerizată: “Noi nu am obținut niciodată dovezi concludente că nu am trăi într-o lume simulată de cineva, tocmai pentru că orice dovadă contrară acestei teorii este obținută prin simulare“.

Nick Bostrom, un filozof de la Universitatea Oxford, susține că scenariul prezentat în filmul The Matrix ar putea fi adevărat, dar “în loc de creiere conectate la un simulator virtual, creierele proprii ar fi, de asemenea, o parte a simulării multiversului.” Filozoful mai crede că “ipoteza unei simulări este o formă slabă a creaționismului, deoarece creatorilor li se pot atribui unele puteri divine!!!”

Dacă Universul este o hologramă, o simulare, un fel de joc de calculator, înseamnă că el este rezultatul unui act conștient și inteligent de creație. Așadar, cine este Operatorul?

 

sursa: ancient-code.com

traducere și adaptare: Radu Ungureanu


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

6 Comments on Oameni de știință: Universul pare SIMULAT de un program sofisticat de calculator. Cine este în acest caz Operatorul?!?

 1. Operatorul esti tu insuti…si eu si ei..,,nu poti sa vrei ceea ce vrei de fapt”(A.Einstein explicind un pic mai ciudat lipsa liberului arbitru, si avea dreptate!In tot ceea ce faci urmezi o logica,o necesitate.Acesta ar putea fi codul!!!Chiar si atunci cind oamenii actioneaza ilogic,urmeaza o logica!)

 2. s-au gasit multe coduri in multe , si asta ne pune uneori pe ganduri . chiar si in biblie s-au gasit coduri . eu stiu de un preot calugar care studiaza biblia legat de coduri . concluzia este ca biblia nu este doar o simpla carte de istorie sau altceva , biblia poarta si un cod , iar Cel care a incifrat codul este Dumnezeu . vezi : Teodosie Paraschil , codul bibliei , semnatura Lui Dumnezeu . si daca ai timp sa parcurgi tot blogul vei ramane surprins . merita .

 3. Leonidas Dac // 14 aprilie 2016 at 3:31 // Răspunde

  Operatorul sunt 2. Surorile Wachowski

 4. suntem romani nu englezoi!!! daca vroiam sa vad filmul fara subtitrare puteam sa intru direct pe youtube. firia-ti ai draqu

  • Daniel Roxin // 22 iunie 2016 at 13:32 // Răspunde

   Esti un primitiv isteric! Ma mir si ca stii sa citesti in limba romana… Jenant! Radu Ungureanu a tradus articolul, nu filmul…

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii