Noutăți

Oameni cu puteri miraculoase (IV): Wim Hof, “Omul de Gheaţă” – Recorduri incredibile

  •  
  •  
  •  

Olandezul Wim Hof s-a născut la 20 Aprilie 1959 în orașul Sittard. Este recunoscut pe plan mondial pentru abilitatea sa de a rezista la temperaturi foarte scăzute, atât de scăzute încât, unui organism normal i-ar provoca probleme grave de sănătate sau chiar moartea. Datorită acestei puteri miraculoase de a-și controla corpul la temepraturi sub zero grade, i se spune Omul de Gheață.

Hof deține douăzeci de recorduri mondiale, inclusiv un record mondial de la Guinness World Records din 2008, pentru cea mai lungă baie de gheață: a reușit să stea cufundat în gheață timp de 1 oră, 13 minute și 48 de secunde.

800px-Wim_Hof
E
l explică capacitatea sa de a rezista la temperaturi extrem de scăzute prin faptul că este în măsură să “transforme propriul termostat”, cu ajutorul minții sale.

În 2007, a urcat la 6.700 ​​km altitudine pe Muntele Everest fără bluză, sau tricou, doar în pantaloni scurți, dar nu a reușit să ajungă în vârf din cauza unei leziuni la picior. În schimb, în februarie 2009 Hof a ajuns în vârful Muntelui Kilimanjaro, în două zile …. purtând doar pantaloni scurți.

În 2009, Hof a finalizat un maraton complet (42,195 kilometri), deasupra cercului arctic în Finlanda, la temperaturi apropiate de -20 ° C, îmbrăcat tot în pantaloni scurți, fără bluză, sau tricou. A terminat maratonul în 5 ore și 25 de minute. Provocarea a fost filmată de Firecrackerfilms, care fac producții pentru BBC, Channel 4 și National Geographic.

Hof a obținut un nou record mondial în 2010, ținând picioarele pe deplin cufundate în gheață timp de 1 oră și 44 de minute, în Tokyo, Japonia.

În 2011 Hof a doborat recordul de două ori pentru capacitatea de a sta în gheață, în Inzell, în februarie și în New York, în noiembrie. Guinness World Record este acum stabilit de Hof pentru 1 oră, 52 de minute și 42 de secunde.  La 18 aprilie, Hof a primit rezultatele testelor privind “Influența concentrației / meditației sale asupra activității sistemului nervos autonom și răspunsul imun înnăscut“,un  studiu de caz care demonstrează că este capabil de a influența în mod direct propriul sistem nervos autonom și sistemul imunitar. Hof pare să fie în măsură să ridice nivelul său de cortizol și să reducă cantitatea de citokine (mediatori inflamatori) doar prin utilizarea unor tehnici de meditație.

iceman-wim-hof-sitting-on-ice
Un studiu diferit realizat pe Hof în timp ce a stat cufundat în gheață, a arătat că el a suprimat citokinele (mediatorii inflamatori) cu 100 la sută. 

În septembrie 2011, Hof a alergat un alt maraton complet, în deșertului Namib, dar de data asta fără să consume apă. Experimentul a fost realizată sub supravegherea Dr. Thijs Eijsvogels.

În noiembrie 2011 Hof și elevul său Justin Rosales, au publicat volumul “Devenind Iceman”, o carte documentară, bazată pe aventuri, antrenamente, metode și exerciții utilizate pentru a atinge capacitatea de a îndura temperaturi extreme. Cartea propune ipoteza oricine poate să-și controleze temperatura propriului corp.

05
traducere și adaptare Mădălina Corina Diaconu

sursa: innerfire, abcnews, icemanwimhof.com


 


Cunoaşte Lumea --> Prima pagină


  •  
  •  
  •  

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii