Noutăți

Oameni cu puteri miraculoase (III): Angelo Faticoni, “omul plută”

Angelo Faticoni, un american de origine italiană, a trăit între anii 1859 –1931 și a fost renumit pentru flotabilitate sa neobișnuită. A fost cunoscut sub numele de “Human Cork”.

Faticoni a descoperit în timpul copilăriei că poate să plutească pentru perioade lungi, fără să se scufunde și fără să facă ceva special pentru asta, însă nu şi-a folosit abilitatile până târziu în viață. În încercările sale de a-şi demonstra „talentul”, Faticoni a fost aruncat într-un râu, cusut într-un sac, legându-i-se de picioare o ghiulea de 10 kg. Un jurnalist al timpului a relatat că Faticoni a reuşit să scoată capul printr-o crăpătură a sacului şi a rămas nemişcat, plutind timp de câteva ore. Într-o altă încercare, a înotat peste râul Hudson din New York legat de un scaun la care se adăugaseră bucăţi de plumb. Nici de data aceasta italo-americanul nu a avut probleme!

71-640x941Faticoni putea dormi pe o parte în timp ce plutea pe apă!!! Putea să își asume orice poziție în apă, fără pericol.

Medicii de la Universitatea Harvard au testat abilitatile lui Faticoni prin observarea lui într-un bazin de apă, agățându-i de corp o greutate de 10 kg. Faticoni a rămas pe linia de plutire timp de 15 ore. Medicii au ajuns la concluzia că abilitățile lui Faticoni erau cauzate de organe interne anormale…

Cu toate că “Human Cork” a promis să dezvăluie secretul flotabilităţii lui, a murit înainte de a face acest lucru. Necrologul lui Faticoni, publicat în The New York Times, a purtat titlul: “Moare Human Cork – Omul Plută, un secret de nedescris”.

Angelo-Faticoni

Traducere şi adaptare Mădălina Corina Diaconu

Surse: listverse.com, jrvideo.se, reddit.com


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii