Noutăți

O vizită în Bora Bora, una dintre cele mai frumoase insule vulcanice de pe Terra

  •  
  •  
  •  

În Insulele Societății, din Polinezia Franceză, se află celebra insulă Bora Bora. Nu este mai lungă de 6,5 km și nici mai lată de patru. Este o insulă vulcanică și totodată o destinație de vacanță a celor cu venituri peste medie sau a celor care strâng din dinți (și din buzunare) un an întreg, pentru a petrece câteva zile într-un paradis terestru. Micuța insulă este considerată printre cele mai minunate de pe Terra, prin condițiile de destindere oferite și prin peisajele sale. Luna lui Brumar (noiembrie) este una potrivită pentru o escapadă în Bora Bora. Acolo vei uita și de brumă și de stres. Dacă nu ești atent la cheltuieli, poți rămâne lesne fără o brumă de bani în portofel!

b5

Insula are o populație de circa 9000 de oameni, care sunt angrenați în principal în activitățile turistice, în pescuit și în procesarea nucilor de cocos (din care se obține copra, miezul deshidratat al nucii de cocos). Primii coloniști ai insulei Bora Bora au fost etnicii tongani (navigatori proveniți din arhipelagul Tonga și vorbitori ai unei limbi nemaiîntâlnite în lume).

b7

Primii europeni care au ajuns pe aceste prietenoase meleaguri au fost exploratorii lui James Cook, dar în trecut au mai existat navigatori ce-au poposit pe îndepărtata formațiune insulară. La 1842, Bora Bora a devenit colonie franceză iar pe durata Celui de-al doilea Război Mondial aici a funcționat o bază militară americană, dotată inclusiv cu hidroavioane. Din fericire, frumusețea acestor locuri n-a fost afectată de vreo bătălie, până ce marele război a luat sfârșit. Cei mai mulți turiști care se prezintă în Bora Bora spre a-și reîncărca bateriile în sejurururi de neuitat sunt americani, europeni și niponi.

b

Insula este situată la 230 de orașul Papeete, pe direcția nord-vest. Un punct de atracție al său este laguna și reciful de corali. Mijlocul insulei este dominat de către două semețe vârfuri vulcanice: Muntele Otemanu (cel mai înalt) și Muntele Pahia. Sună oarecum românește numele lor. Vulcanul este astăzi stins, dar numai datorită lui există acest mărgăritar al Pacificului numit Bora Bora!

b2

b6

b8

b4

Autor: Tomi Tohăneanu

Surse: wikipedia.org, wikitravel.org, travel.usnews.com

Imagini: shushi168.com, wallpapercave.com, fullhdpictures.com, www.kiwicollection.com

 


Cunoaşte Lumea --> Prima pagină


  •  
  •  
  •  

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii