Noutăți

O studentă reînvie tradiția străveche de Dragobete! Priviți ce a reușit să facă Patricia Marina Toma în satul ei natal (video)

Oare satul românesc mai are puterea de a renaște din propria lui cenușă?

După 27 de ani de sărbători de import în care ne-a fost indusă percepția că tot ce este românesc trebuie aruncat la groapa istoriei, un sat din Sălaj face pariu cu istoria.

Vorbim de satul Marin din județul Sălaj, în care voința unei tinere studente la U.B.B. Cluj, Napoca Patricia Marina Toma, reușește să catalizeze mari energii umane, tineri și vârstnici, într-un efort de renaștere a identității unui sat românesc din zona dacilor liberi.

Într-o suită de evenimente tradiționale lansate de Patricia Marina se înscrie și sărbătoarea de Dragobete organizată acum câteva zile în cinstea evenimentului de mâine, 24 februarie.

Veți vedea un grup de tineri consăteni de vârsta ei, mulți plecați la oraș, care i se alătură în acest efort de reconstrucție identitară.

Mai multe detalii despre evenimentele tradiționale (Ex. reconstituirea nunții bunicii sale după 75 de ani- http://www.cunoastelumea.ro/eveniment-extraordinar-reconstituirea-unei-nunti-traditionale-din-anul-1941-foto-si-videohabe, șezători etc..)  lansate de Patricia Marina, puteți vedea pe pagina de facebook a fiilor satului Marin,  https://www.facebook.com/fiii.marinului/

Nu este nevoie decât de pasiune, muncă multă și profesionalism, ca satul românesc să re retrezească la viață.

Patricia Marina își propune încet încet să introducă un demers agroturistic de punere în valoare a satului ei natal, implicând  fete și femei în relansarea artizanatului tradițional, al gastronomiei de altădată.

Conf. Univ. Dr. Avram Fițiu

Citește mai mult aici: România Noastră.ro


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

1 Comment on O studentă reînvie tradiția străveche de Dragobete! Priviți ce a reușit să facă Patricia Marina Toma în satul ei natal (video)

  1. Exemplul acestei tinere e de toată admirația! Sa speram ca vor lua inițiativa și alți tineri.

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii