Noutăți

O specie de albine despre care se credea că a dispărut a fost zărită din nou (Foto-video)

  •  
  •  
  •  

În ultimii ani, cercetătorii din întreaga lume au tras nenumărate semnale de alarmă referitoare la declinul alarmant al unei specii de care depinde supraviețuirea speciei umane: albinele.

Recent, potrivit experților din Australia, exemplarele unei specii care se considera a fi dispărută au fost zărite din nou în sălbăticie, într-o zonă împădurită din Queensland, notează studyfinds.org.

Specie discretă, din care au fost studiate doar câteva exemplare (ultimul capturat în 1923), această albină este numită Pharohylaeus lactiferous și au fost localizate trei populații care polenizau florile din zona de coastă.

Chiar dacă această descoperire pare o veste bună, totuși, aceste roiuri sunt foarte disparate și suntem îngrijorați, întrucât există doar două specii ale acestui gen, una aici, și una în Papua Noua Guinee.

Singurele pe care le-am localizat în Queensland sunt doar câteva și trăiesc într-o pădure foarte izolată”, detaliază biologul James Dorey.

Redescoperirea exemplarelor acestei specii de albine vine după o îndelungată „scanare” a tuturor zonelor în care ar fi putut să trăiască prețioasele insecte.

Faptul că roiurile de Pharohylaeus lactiferous au fost zărite într-o zonă îndepărtată și izolată nu reprezintă decât parțial o veste îmbucurătoare, cu atât mai mult cu cât nici până acum nu s-a știut foarte mult despre această specie de albine, arată experții.

 


Cunoaşte Lumea --> Prima pagină


  •  
  •  
  •  

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii