Noutăți

O soluție ieftină și de calitate: proteze realizate 3D. VIDEO

Cu noul sistem 3D, o proteză de mâna poate fi construită în mai puțin de două zile. Această tehnologie poate ajunge pe piață anul viitor, anunța vocativ.com în luna august 2015.

snapshot

O proteză de braț obtinută printr-o metodă avansată de printare 3D, a fost realizată pentru nevoia de acces la mai multe tipuri de proteze pentru cei cu brațe sau picioare amputate și resurse finaciare scăzute. Design-ul proiectului propus se bazează în mare măsură pe creșterea tehnologiei avansate în proiectarea 3D, tehnolgie accesată și folosită azi și în privat, ca hobby.

Diverse modele de prindere pot fi alese pentru a face față diferitelor situații, având și o mai mare flexibilitate.

La o conferință de specialitate în 2014 (SENSORS, 2014 IEEE), exemplul adus în discuție avea o structură mecanică a brațului, tipărit în întregime 3D, părțile electronice erau bazate pe Mega Arduino, iar senzorii EMG erau replici ale trusei Advancer Technologies EMG. Procesul de fabricație, a fost finalizat prin utilizarea de instrumente de mână ușor accesibile și o imprimantă 3D RepRap. Costul total al materialelor pentru un braț complet era estimat la aproximativ € 460 ($ 640). (într-un exemplu dat de ieeexplore.ieee.org)

traducere și adaptare: Mădălina Corina Diaconu

surse: vocativ.com, SENSORS, 2014 IEEE

 


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii