Noutăți

O româncă din Sălaj cucerește Franța și Italia

După ce a descoperit “aurul mov” al agriculturii, s-a reîntors în țară și a început o afacere cu care i-a cucerit pe francezi și italieni! Simona Măricean din satul Ileanda, județul Sălaj, a locuit timp de 15 ani în Franța unde a învățat toate tainele Lavandei, plantă atât de iubită în România și peste hotare. Hectarele nesfârșite de lavandă de pe câmpiile franceze au inspirat-o și cucerit-o pe Simona. Revenită pe meleaguri natale, a plantat 2.500 m pătrați cu lavandă ecologica și și-a început propria afacere.

“A fost o cultură experimentală, pentru că doream să văd care sunt cerinţele ei, dacă varietatea aleasă – Lavanda Angustifolia Blue Scent – se aclimatizează bine la condiţiile de sol şi temperatură din Ileanda, dat fiind faptul că terenul pe care se află este la altitudine, iar iarna, temperaturile pot fi extrem descăzute”, povesteşte cultivatoarea pentru adevarul.ro.

627x0foto adevarul.ro
 .

Simona produce acum săculeţi şi inimioare cu lavandă, buchete, ornamente, decoruri originale, săpunuri naturale, lumânări artizanale parfumate, produse de cosmetică şi întreţinere (sare de baie, uleiuri şi creme de corp, scub de corp, ulei esenţial), vaze şi mici piese de mobilier personalizate cu tema ‘lavandă’. (adevarul.ro)

Prodesele ei sunt exportate în toată țara dar și peste hotare, cu precădere în Franta și Italia.
627x0Legenda Lavandei
“Se spune că, pe vremuri, o fată deosebit de frumoasă călătorea în zone întinse, aride și urâte. Peisajul a întristat-o atat de tare încât fata a început să plângă. Lacrimile i s-au transformat în flori mici mirositoare și au înfrumusețat câmpurile, spre bucuria călătorilor care au început a poposi acolo cât de mult puteau.” (casadeoaspeticsn.ro)

635892769765283530-1833925999_Beautiful-Lavender-Fields-Of-FranceMădălina Corina Diaconu
surse: adevarul.ro, wikipedia, theodysseyonline.com

 


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii