Noutăți

O privire în viitorul nostru tehnologic. Surprizele științei

Ne dezvoltăm cu o viteză amețitoare. Ceea ce acum este tehnologie de top, mâine intră în banalitate fiind depășită de noi idei revoluționare. Rapiditatea evoluției tehnologice este atât de surprinzătoare încât, astăzi, principala problemă pe care ne-o punem se traduce printr-o întrebare paradoxală: se poate adapta omul la propriile sale invenții și tehnologii?

De câteva decenii, multe dintre tehnologiile din filmele SF au devenit realitate. Și noi proiecte considerate fantastice în urmă cu câțiva ani, se apropie de aducerea în concret. Iar dacă în secolul al XIX-lea oamenii de știință erau îngrijorați de pericolul pentru sănătate al mersului cu trenul la 40 de km  pe oră, astăzi savanții vorbesc cu relaxare despre călătorii în timp, universuri paralele, teleportare și omul digital.

Pare că nimic nu ne mai este inaccesibil, că e doar o problemă de timp până când vom depăși noile bariere tehnologice.

Aruncând o privire în viitor, cu toții am vrea să putem anticipa ceea ce ne aduce deceniul viitor, din punct de vedere tehnologic, și dacă vom avea șansa până la sfârșitul vieții să facem o călătorie turistică pe Lună sau Marte, spre exemplu… Ceea ce este însă cel mai interesant lucru atunci când scrutăm orizontul anilor care vin este faptul că realitatea ne-a convis deja, în ultimele decenii, că surprizele pot fi chiar mai mari decât ne așteptăm. Mii de creiere geniale lucrează pentru asta!

Dar pentru că o privire avizată în viitor este cât se poate de incitantă, l-am invitat în acest episod al emisiunii Mistere la Granițele Cunoșaterii pe cunoscutul realizator tv și promotor al științei Alexandru Mironov, care ne-a oferit informații deosebit de interesante.

Vizionare cu folos!

Daniel Roxin
http://daniel-roxin.ro/

P.S. Emisiunea Mistere la Granițele Cunoașterii poate fi urmărită, la Nașul Tv, în fiecare duminică de la ora 19:00 și în reluare miercurea, de la ora 12:30, și sâmbăta, de la ora 19:00.

Restul episoadelor pot fi vizionate aici: https://www.youtube.com/channel/UCJCPVMFxBFQYZw99RaNm_kg/videos


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

2 Comments on O privire în viitorul nostru tehnologic. Surprizele științei

  1. cetățeanul tulburat // 24 iunie 2017 at 17:17 // Răspunde

    Ne dezvoltăm cu viteza melcului turbat…
    Noi trăim în epoca plasticului, ne vine energia prin cablu acasă și se oprește în tabloul care măsoară kilowații, umblăm pe planetă cu mașinării ce folosesc combustibil din era dinozaurilor…Când o să avem acces la free energy, viața o să se schimbe radical pe planetă, când o să avem tehnologia levitației, când o să avem acces să facem aluminiul transparent să înlocuim geamul, când o să avem tehnologia să ne transferăm sufletul și memoria din corpul îmbătrânit într-o clonă tânără și multe altele…Până atunci o să bâjbâim pe planetă prin întuneric cu lumânarea în brațe…

  2. pretentios omul nostru!

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii