AIM radionica curs online

Noutăți

O “populație fantomă” s-a desprins din oamenii moderni și a trăit în Africa în urmă cu 500.000 de ani…

O populație misterioasă a trăit în Africa de Vest acum 500.000 de ani, iar oamenii de știință cred că genele lor se păstrează în oameni și în ziua de azi, informează CNN.

Această “populație fantomă” pare să se fi desprins din oamenii moderni, iar acest proces ar fi avut loc între 360.000 și 1 milion de ani în urmă, spun cercetătorii de la Universitatea din California.

Acești “oameni fantomă” au avut copii cu strămoșii africanilor din ziua de azi, la fel cum oamenii de Neanderthal au avut copii cu strămoșii europenilor din ziua de azi, susțin geneticienii Arun Durvasula Sriram Sankararaman în lucrarea publicată în jurnalul “Science Advances”.

ADN-ul provenit de la această populație dispărută constituie între 2 și 19% a moștenirii genetice care se regăsește în oamenii din Vestul Africii în ziua de azi.

Cercetătorii de la Universitatea din California spun că “numeroase studii au dezvăluit că au existat contribuții la moștenirea genetică a africanilor din ziua de azi, însă natura acestor contribuții rămânea puțin cunoscută“.

Astfel, au reușit să construiască “hărți ale moștenirii genetice” care cuprind populațiile din Nigeria, Sierra Leone și Gambia.

Citește mai mult: Digi 24


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii