Noutăți

O plimbare încântătoare pe strada Lombard, despre care s-a spus că este cea mai întortocheată din lume

  •  
  •  
  •  

În San Francisco se află una dintre cele mai bizare străzi din Lumea Nouă. Ca șofer, parcurgerea acestui drum șerpuitor și înclinat îți va solicita atenția mai mult decât o oarecare cale rutieră dintr-o metropolă, iar dacă ești ceva mai emotiv(ă) sau nu prea experimentat(ă) în mânuirea volanului, la parcurgerea sa inima ți-o va lua la trap. Strada Lombard din San Francisco este amplasată pe o pantă relativ abruptă. Iar curbele sale strânse sunt datorate tocmai acestui aspect.

5

Din punct de vedere imobiliar, strada Lombard cuprinde case foarte scumpe. Se pare că este o stradă dificilă nu doar pentru șoferii începători, ci și pentru oricine vrea să-și cumpere sau să-și închirieze un apartament într-un imobil în zonă. Chiar dacă s-a spus că strada Lombard este cea mai întortocheată de pe lume, acest aspect, chiar de-ar fi adevărat, nu exclude „meritele” sale care țin de estetică. Pentru că strada Lombard arată foarte, foarte bine, mai ales în lunile de primăvară și de vară, când zonele de spațiu verde devin multicolore, de la mulțimea de flori și de la arbuștii ornamentali.

3
Această estetică aparte, precum și renumele de „cea mai întortocheată stradă din lume” au făcut ca turiștii să dea năvală să o vadă. Strada Lombard, pe care nu se poate circula altminteri decât cu restricții de viteză, a ajuns să fie un obiectiv turistic de prim rang al metropolei San Francisco. Acum, automobilelor nu le e îngăduit decât să o parcurgă într-un singur sens, la coborâre. Ințial, cu zeci de ani în urmă, se circula în ambele sensuri.

7

De ce a fost construită strada Lombard în acest mod? Nu dintr-un exces de originalitate, în mod sigur. Ci din motive practice, inginerești. Dintr-o acută nevoie de siguranță, pe care un drum normal aflat pe o astfel de pantă n-o putea satisface. Trebuia ca în această zonă a unui oraș aflat în expansiune să existe o stradă, dar înclinația foarte mare a reliefului natural a necesitat construirea unui drum cu „serpentine”. Un drum direct ar fi fost periculos la coborâre și greu de urcat. Sugestia realizării sale sub această formă șerpuitoare a venit în anii ′20 ai veacului trecut, de la un proprietar din zonă.

Așa se încheie scurta poveste a străzii Lombard, despre care s-a spus, dintr-o înclinație spre senzațional, că este cea mai abruptă și sinuoasă din lume. În realitate există alte străzi mai înclinate și mai întortocheate. Însă aceasta are șanse mari să fie, prin insulele sale de flori și verdeață, cea mai aspectuoasă dintre străzile sinuoase. Tot e ceva, nu-i așa?

6

2

Autor: Tomi Tohăneanu

Sursă: www.sftodo.com

Imagini: blog.efexploreamerica.com, travel-tips.s3-website-eu-west-1.amazonaws.com, patch.com, www.infotravel.club, www.mccannatron.com


Cunoaşte Lumea --> Prima pagină


  •  
  •  
  •  

1 Comment on O plimbare încântătoare pe strada Lombard, despre care s-a spus că este cea mai întortocheată din lume

  1. Splendid. Mi-as dori sa arate si Clujul la fel de frumos!

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii