Noutăți

O pisică sălbatică complet neagră a fost fotografiată în Kenya. De ce este considerat exemplarul o raritate

  •  
  •  
  •  

Această imagine considerată de mulți experți specială, a fost efectuată de fotograful Sergio Pitamitz, în Kenya. Imaginea este considerată una deosebită pentru că pare a prezenta un animal care suferă de o mutație genetică numită melanism.

Melanismul este o pigmentație neagră excesivă a părului și a pielii. Este opusul albinismului. Acest termen medical a fost folosit și cu sensul de leptospiroză. Cuvântul „melanism” își are originile în greacă unde înseamnă pigment negru.

01_serval_sighting.ngsversion.1490278716303.adapt.1190.1

Deşi melanismul nu este tocmai ceva neobișnuit printre multe specii de animale, în cazul acestei specii de pisici sălbatice este ceva cu nou, până acum fiind înregistrate doar șase cazuri în care trăsătura genetică a fost întâlnită.

Pisicile sălbatice sunt animale solitare. Specia se hrănește cu mamifere mici precum rozătoare, pasări și alte animale de mărime asemănătoare. Este un animal nocturn, are ochii bine adaptați la vederea de noapte, dar departe de performanțele râsului. Tacticile de vânătoare sunt asemănătoare cu ale pisicii de casă. Dacă este nevoită, poate înota, dar în general evită apa.

sursa: .nationalgeographic.com/

traducere și adaptare: Radu Ungureanu


Cunoaşte Lumea --> Prima pagină


  •  
  •  
  •  

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii