Noutăți

O “perlă” de dimensiuni incredibile a fost descoperită întâmplător în Filipine. Pescarul nu știa că ține în colibă 100 de milioane de dolari

  •  
  •  
  •  

O perlă gigant, de cinci ori mai mare decât oricare alta descoperită până acum, a fost găsită de un pescar filipinez. Omul, a cărui identitate nu a fost făcută publică, a descoperit neprețuita bijuterie acum zece ani  în largul coastelor insulei Palawan din Filipine. Acesta nu și-a dat seama de valoarea comorii peste care a dat și a păstrat perla în căsuța sa modestă doar pe post de accesoriu de decor.

Recent, în urma unui incendiu izbucnit în locuința sa, pescarul este nevoit să scoată perla și să o mute. În acel moment un agent de turism local o vede și își dă seama de importanța acesteia. În urmă măsurătorilor efectuate s-a stabilit faptul că perla cântărește 34 de kg, fiind de cinci ori mai mare decât perla consemnată acum de Cartea Recordurilor ca fiind cea mai mare descoperită vreodată. Valoarea în bani a perlei gigant a fost stabilită la 100 de milioane de dolari.

Am fost uimit când am văzut-o. Acum avem nevoie de ajutor din partea celor de la Cartea Recodurilor pentru a o certifica. Credem că orășelul nostru, Puerto Prince, va primi titlul  de așezarea care găzduiește cea mai mare perlă naturală din lume. Cu siguranță această distincție va atrage și mai mulți turiști”, susține agentul turistic Aileen Cynthia Amurao.

Perla este o combinație dintre carbonat de calciu, cristale care determină prin fenomemul interferență luciul perlei și o substanță organică proteică complexă numită „conchin“ respectiv „conchiolină”. Cuvântul „perlă” a devenit metaforă pentru ceva extrem de rar, foarte fin, demn de admirat și foarte valoros.

palawan

sursa: dailymail.co.uk

traducere și adaptare: Radu Ungureanu

 


Cunoaşte Lumea --> Prima pagină


  •  
  •  
  •  

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii