Noutăți

O pasăre Flamingo care a evadat dintr-o grădină zoologică a fost redescoperită în sălbăticie, după 13 ani

  •  
  •  
  •  

O pasăre flamingo evadată de la o grădină zoologică din Wichita, SUA, în 2005, a fost recent descoperită, vie, în Texas, la circa 1000 de km de grădina zoologică. Pasărea a fost recunoscută datorită numărului “No. 492” de pe o bandă de plastic încă atașată de piciorul său. Evadarea sa legendară se datorează unei erori a personalului grădinii care credea că aripile sale nu s-au dezvoltat pe deplin iar pasărea, pui pe atunci, nu ar putea zbura. Într-o noapte, aceasta a profitat de vânturile puternice și a scăpat de grădina zoologică înainte ca personalul să aibă șansa de a-i determina sexul măcar.

Pasărea, care se bucură de libertate, a fost căutată mai multe săptămâni de angajații grădinii zoologice, însă fără vreun rezultat concret. Acum, deși au găsit-o, reprezentații grădinii Wichita susțin că nici dacă ar dori nu ar mai putea readuce pasărea în captivitate, atât pentru că observațiile nr. 492 au fost rare în ultimii 13 ani și ar putea zbura înainte ca aceștia să ajungă în Texas, cât și pentru faptul că s-a obișnuit în sălbăticia, departe de oameni.

Nr. 492 a fost recent observată în Golful Lavaca, Texas, de către membri unui echipaj al Wildlife Department, care urmăreau un stol de pescăruși. Aceasta are în prezent în jur de 13 de ani, așa că ar trebui să se bucure de libertate pentru mult timp, asta deoarece o pasăre flamingo poate trăi până la 40 de ani.

“Nu sunt expert, dar sunt sigur că flamingo-ul nu este nativ în Texas. Este o dovadă a adaptabilității acestor păsări magnifice. Poate fi un simbol al libertății pentru toate animalele care sunt în prezent captive. Locul acestora este în natură, în sălbăticie, și în niciun caz printre oameni pentru distracția acestora”, a declarat un membru al echipajului pentru The New York Times.

Dieta principală a păsărilor flamingo o reprezintă algele verzi-albastre, larvele, insectele, crustaceele, moluștele și peștii mici. Culoarea rozalie și rosiatică provine de la carotenoide alfa și beta. Cele mai bogate surse de carotenoizi se găsesc în alge și diferite nevertebrate care alcătuiesc cea mai mare parte din meniul păsării.

sursa: https://www.bbc.com/news/world-us-canada-44633602

sursa: http://www.odditycentral.com/animals/flamingo-that-escaped-kansas-zoo-in-2005-is-spotted-living-it-up-700-miles-away-in-texas.html

traducere și adaptare: Radu Ungureanu


Cunoaşte Lumea --> Prima pagină


  •  
  •  
  •  

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii