AIM radionica curs online

Noutăți

O pană de la o pasăre care a trăit pe vremea dinozaurilor, descoperită conservată într-un chihlimbar

O pană provenind din coada unei păsări care a trăit în urmă cu circa 100 de milioane de ani a fost descoperită într-un chihlimbar de o echipă de oameni de ştiinţă din China şi Canada, relatează Xinhua, citată de Agerpres.

”Spre deosebire de majoritatea penelor din coadă descoperite în fosile de compresie, cea din chihlimbar prezintă pana într-o structură tridimensională şi conţine mai multe informaţii”, a declarat unul dintre cercetătorii chinezi, Zou Jinmei.

”Pana datează de la începutul Cretacicului, o perioadă importantă pentru evoluţia păsărilor”, a explicat Xing Lida, cadru didactic la Universitatea de Geoştiinţe din China. ”În această perioadă anumite tipuri de dinozauri au evoluat în păsări”, a adăugat Lida.

Pana din zona cozii conservată în chihlimbar a fost descoperită în Valea Hukawng din nordul Myanmar, o regiune bogată în astfel de fosile. Chihlimbarul poate conţine diferite tipuri de ţesuturi moi şi oferă informaţii palaeontologice valoroase, a notat Xing. Descoperirea a fost publicată în Journal of Palaeogeography. (Știre AGERPRES)


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii