Noutăți

O nouă SĂRBĂTOARE NAȚIONALĂ: la data de 27 martie vom sărbători oficial, an de an, UNIREA BASARABIEI CU ROMÂNIA, eveniment petrecut la 1918!

  •  
  •  
  •  

Camera Deputaților a adoptat, în data de 14 martie 2017, un proiect de lege prin care data de 27 martie este declarată sărbătoare națională. Singurul lucru care mai trebuie să se petreacă, pentru ca la data de 27 martie să putem sărbători oficial, în fiecare an, revenirea Basarabiei la patria mamă, petrecută la 1918, este promulgarea legii de către președintele statului. E de așteptat că nu va exista niciun impediment la promulgare.

Auzind despre o nou-introdusă zi de sărbătoare națională, probabil că unii angajați speră, deja, la încă o zi liberă. Dar pentru a se întâmpla acest lucru, ar trebui completată și legislația muncii. Chiar dacă, în viitorul foarte apropiat, nu va constitui și o zi liberă, Ziua Unirii Basarabiei cu România va putea fi serbată de către cetățeni și autorități, prin diferite manifestări.

Act unire

Lucrătoare sau nu, este o zi care nu va fi uitată, vreodată, de către acei români care nu și-au pierdut speranța și așteaptă încă momentul măreț al reîntregirii neamului între vechile hotare de la 1918 (chiar dacă acest lucru pare, azi, greu realizabil).

Dacă „lucrurile” se vor mișca suficient de repede iar legea va ajunge în zilele următoare pe biroul președintelui, fiind promulgată și apoi publicată, există unele șanse să serbăm oficial „Ziua Unirii” încă din acest an. Amănunt: la Camera Deputaților a existat și un vot „contra” instituirii acestei sărbători naționale. Deci, unui ales al neamului nu i-a surâs ideea!

Trebuie precizat că, în anul 1918, la data de 27 martie, a avut loc unirea Basarabiei cu România, după ce, în anul 1812, acest pământ românesc a fost ocupat în mod nedrept, complet nejustificat, de către Rusia țaristă. Din nefericire, efectele minunate ale Unirii din 1918 n-au persistat prea mult. Totuși, de noi și de românii de peste Prut depinde, în măsura cea mai mare, când se va petrece reunirea!

b

Autor: Tomi Tohaneanu


Cunoaşte Lumea --> Prima pagină


  •  
  •  
  •  

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii