Noutăți

O nouă realizare științifică ne apropie la un pas de COMPUTERELE CUANTICE perfect funcționale. Ne pregătim de un viitor în care totul va fi conectat prin retele cuantice ultra-sigure

O tehnică nouă a crescut rata de succes a memoriei cuantice de la 30 la 70%. Acest salt uriaș în calculul cuantic ne poate conduce mai aproape de un viitor în care totul poate fi conectat prin rețele cuantice ultra-sigure. Într-o primă etapă importantă pentru dezvoltarea memoriei cuantice, cercetătorii de la Laboratoire Kastler Brossel (LKB) din Paris au reușit să realizeze cu succes stocarea și recuperarea biților cuantici (qubits). În timp ce eficiența depozitării cutiei qubit a fost anterior de 30 la sută, fizicienii de la LKB au crescut această rată la 70 la sută. Memoria cuantică este esențială pentru realizarea unei rețele de comunicații cuantice, această ultimă dezvoltare reprezintând un pas important pentru viitorul tehnologiei omenirii.

În acest studiu, cercetătorii au transferat informațiile de la un qubit fotonic la un nor de atomi de cesiu răciți cu laser. Folosind un fascicul laser de control, au încetinit lumina de semnal care transportă informațiile. Când fasciculul laser a fost oprit, informația cuantică a fost transformată într-o excitație a atomilor de cesiu, iar qubiţii au fost extraşi ulterior din norul de atomi cu o fidelitate mai mare de 99%. La fel cum memoriile obişnuite sunt o componentă esențială a computerelor tradiționale, memoria cuantică va sta la baza funcționării computerelor cuantice. Transferul informaţiei cuantice în ioni și structuri cristaline asigură interacţiunea dintre purtătorul de informații dintr-o reţea cuantică (în mod obișnuit un foton) și mediul fizic de stocare. Cu toate acestea, abia acum randamentul procesului de stocare a qubiţilor în mediul fizic a depăşit valoarea de 30%.

La fel cum memoria tradițională este o piesă esențială a computerelor tradiționale, memoria cuantică va fi cheia funcționării computerelor cuantice. Memoria cuantică, care a fost introdusă în materiale precum ionii și structurile cristaline, permite ca purtătorul de informații să interacționeze într-o rețea cuantică (în mod obișnuit un foton) și într-un mediu fizic de stocare.

Dacă această nouă tehnologie ne grăbește tranziția către rețele de comunicații cuantice, am putea intra în curând într-o nouă eră în domeniul securității tehnologice. Rețelele cuantice ar oferi garanții efective împotriva hack-ului, un lucru esențial într-o epocă în care ne bazăm atât de mult pe date și informații. Aceste rețele ar putea elimina preocupările de securitate actuale și ar permite extinderea capacitățile de cunoaștere și de calcul.

sursa: https://futurism.com/efficient-quantum-memory-storage-arrives/

traduceree și adaptare: Radu Ungureanu


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

2 Comments on O nouă realizare științifică ne apropie la un pas de COMPUTERELE CUANTICE perfect funcționale. Ne pregătim de un viitor în care totul va fi conectat prin retele cuantice ultra-sigure

  1. Felicitari pentru munca depusa. Nu am timp suficient pentru a citi tot , cu toate ca as vrea. Totul este interesant. Sa ai parte de sanatate si putere pentru a merge inainte pe drumul ales.

  2. Alexandru Cosciug // 19 februarie 2018 at 9:58 // Răspunde

    “totul poate fi conectat prin rețele cuantice ultra-sigure” (din articol)
    In creatiile umane nimic nu este ultrasigur, deoarece omul este un “spargator de coduri” si poate utiliza orice retea creata de un alt om in scopuri personale.
    Daca sunteti interesati de tehnologia bio-comunicatiilor prin unde electromagnetice puteti gasi pe net lucrarea mea de doctorat: Biocomunicatii extrasenzoriale.
    http://api.ning.com/files/oaJRVFeWSBVbQJWG4xtNGeQTP1LxjU1PXi4KQg17Ez6iGbeml8464EMz5nxi5mzIAfRNf47uIduOwrEgU**DUvcWoCUrLHoF/Biocomunicatiiextrasenzoriale.pdf

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii